PREDSEDNIK VUČIĆ: 2. ili 3. novembra kreće prijem Kosova u SE, mladima 5.000 do Nove godine, bez značajnog poskupljenja struje

Najnovije vesti Vesti iz Srbije i regiona

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić obratio se naciji iz Palate Srbija.

On je danas govorio o potezima koje će povući država u vezi sa svim važnim političkim i ekonomskim pitanjima, kao i o tome kakvu će politiku Srbija voditi u narednom periodu.

Predsednik Vučić govorio je o svim ključnim temama, poput uvoza nafte, hajke iz Hrvatske, situacije na Kosovu i Metohiju, osvrnuo se i na nedavni boravak u Pragu na Samitu o inicijativi za uspostavljanje Evropske političke zajednice…

O SAMOIZOLACIJI

“Srbija neće dozvoliti samoizolaciju, svakodnedno slušam i Anu, i Selakovića, i Đurića, nismo ni blizu toga, a i ne smemo to sebi da dozvolimo”.

O SRBIMA NA KOSMETU

Približava se 1. novembar, a o situaciji na severu Kosmeta Vučić kaže:

“Srbi su toliko slušali milozvučni glas Aljbina Kurtija, pa je njih devet od ukupno 9.000 preregistrovali. Toliko o poverenju. Da li će nešto Srbi preduzimati? To ne znam. A šta god da se desi, prijatelji iz Kvinte će biti uz njih”.

“Pritisci će biti sve veći. Na Zapadu veruju da će s lakoćom da pobede ruskog protivnika. Ja mislim da će biti mnogo više razaranja i mnogo više poginulih, što će i nas dovoditi u još težu situaciju, naročito po pitanju KiM”.

O KAZNAMA ZA SILOVATELJE

“Jesam za pooštravanje kazne za silovatelje, ali ako mogu da utičem na zakonopisce da se dodatno povećaju kazne za silovatelje. Ne bih radio takav intervjuu, da sam novinar. Licemerje pojedinih ljudi, Goran Jeftić, glumac dao je intervju za tabloid Danas, on je silovao dečake, pa što nije bilo protesta? Pustite ljude da rade svoj posao jer bi i to bilo mešanje u uređivačku politiku. Za fizičko nasilje nad ženama se zgrožavam i za to treba da budu kazne veće. Nekad treba zaštiti majku i dete nego da se dogode ovakve stvari kao u Vršcu.

“KLINTON TRAŽIO OD MAĐARSKE DA NAPADNE SRBIJU, ORBAN ODBIO”

“Ovo niste znali, 1999. godine je Mađarska trebalo kopnom da napadne Srbiju, to mi je Orban potvrdio. Orban je odbio taj zahtev Klintona, a u Beloj kući pomogao mu je Šreder. Onda je Orban otišao u Britaniju, pozvonio na vrata Margaret Tačer i ona mu je rekla da joj mnogo smeta što je odbio da napadne Srbiju, jer će više britanskih vojnika da pogine. Trebalo je da nas napadnu da nam razvuku snage. I da sad postavljamo pitanje poverenja”?!

Izvor:Kurir.rs

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *