PREDSEDNIK VUČIĆ IDE U BRISEL: Neću da razgovaram sa Kurtijem, njegov cilj je da protera Srbe sa KiM! Pod najtežim smo pritiscima

Vesti iz Srbije i regiona

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić rekao je jutros da neće razgovarati sa Aljbinom Kurtijem u Briselu jer taj razgovor nema nikakvog smisla.

– Sa njim ne vodite nikakav razgovor, on samo drži pridike. Mi nemamo nikakav problem da razgovaramo sa bilo kim. Idem u Brisel da razgovaram sa Boreljom koliko god hoće, možemo da razgovaramo i deset sati ako treba, sa Kurtijem nemam o čemu da razgovaram – rekao je predsednik Vučić povodom hitnog sastanka koji je zakazan za danas u Briselu.

Počela hapšenja Srba i južno od Ibra. Cilj im je da proteraju Srbe sa celog Kosova i Metohije, kazao je on za RTS.

– Ako analizirate ove stvari površinski, nije dobro, stvari su ozbiljnije. Kurti je promenio odluku, dozvoljava ulaz robe sa stranim tablicama, a je li neko razmislio o kakvom je bezobrazluku reč. Odluka znači da ne možete da uvezete hleb u Raški, niti kiseonik u bolnicu, ni vodu ne možete da uveze. Ali ste zato dobrodošli ako treba da zarađujete pare za strane kompanije. Kako ih nije sramota da se hvale takvom odlukom – rekao je predsednik.

On je naglasio da je Srbija u teškoj situaciji.

– Mi smo sami u ovome, moramo da razumemo sopstvene snage. Neko mora u ime građana da obavlja teške poslove u najtežim uslovima. Molim ljude da razumeju da je zemlja u teškoj situaciji. Pod najtežim smo pritiscima. Po pitanju KiM razgovaramo samo sa kolektivnim zapadom. Onda se zapitate kako da razgovarate sa nekim sa kim razgovora nema. Pogledajte Eskobarove izjave, sve ćete da razumete i vidite u kakvoj je užasnoj situaciji Srbija – naglasio je predsednik.

Aleksandar Vučić
FOTO: PRINTSCREEN/RTS

– Razgovarate sa ljudima koje ne interesuje mir, šta imam da razgovaram sa njima. Znam da policajce naše snage reda uhapsile na teritoriji Srbije, šta se zbivalo na AP Kosovo, to ne znam. Sve su to trikovi za međunarodni pritisak, u ponedeljak imaju sastanak.

On je objasnio da se ceo rast u južnoj srpskoj pokrajini bazira na donacijama iz inostranstva.

– Oficir za vezu je obišao uhapšene Srbe, ovo danas nosim u Brisel. Pričaju mi o pravima, otac dvoje maloletne dece ima vidljive povrede na potiljku previjene gazom, ima povrede koje su mu pripadnici tzv. kosovske policije naneli kundakom od puške. Milovan Božović posle dva i po meseca pritvora i dalje ima vidljve povrede u vidu pucanja mišića koja je nastala prilikom privođenja, a stavljaju mu napad na službeno lice – istakao je Vučić.

Izvor:Kurir.rs

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *