ПРЕДСЕДНИК ВУЧИЋ ИЗ БРИСЕЛА: Из мени нејасних разлога нисмо успели да постигнемо апсолутно никакав договор

Najnovije vesti Vesti iz Srbije i regiona

ПРЕДСЕДНИК Србије Александар Вучић  из Брисела.

 

– Данас је свима јасно ко је био конструктиван и ко тежи миру и стабилности- рекао је председник и додао:

– Из мени нејасних разлога нисмо успели да постигнемо апсолутно никакав договор. Српска страна је била потпуно конструктивна и десет пута мењане текстове смо прихватали, али албанска страна није желела да прихвати ништа. Увек би додавали нешто што није било могуће, тако да, све што могу да кажем је да желим да саберем утиске, сачувао сам све папире и обратићу се нашем народу.

– Пред нама су бесане ноћи, и свакако много тешки дани, али ћемо ми послушати оно што ће бити савет и захетев Високог представника – он је тражио да они не примењују казне.

Ми не издајемо нове таблице КМ, што смо рекли да је у реду, тако да ћемо ми то поштовати и понашати се у складу са тим и видећемо шта ће да уради друга страна – рекао је Вучић.

– Пред нама нису лаки дани, али шта је-ту је, али мислим да је јасно свима у ЕУ и свима у свету ко је био конструктиван, ко је желео договор, а ко није. Оно на чему смо ми једино инсистирали то је да када причате о нечему у будућности, онда морају да се поштују договори и то је оно што је све време камен спотицања, што неки не желе – да оно што је потписано, да оно што је договорено се примењује, а желе да се примењује нешто о чему није ни разговарано – рекао је Вучић.

– Не мислим да имамо не знам какву трагедију, али неће бити лако у наредном периоду. Ја ћу се највероватније или вечерас или сутра у току дан аобратити грађанима Србије о свим закључцима и хоћу народу на Косову и Метохији да кажем да ћемо бити уз њих и да ће њихова држава, без обзира на све, бити уз њих – рекао је председник Србије на крају обраћања.

Izvor:Novosti.rs

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *