PREDŠKOLSKA USTANOVA- S OPTIMIZMOM U NOVU RADNU GODINU OD SEPTEMBRA

Gradske vesti
Valjevski vrtići u gradu i selu otvaraju vrata u septembru za 2200 mališana, od 1.septembra za 1469 dece u celodnevnom boravku, dok pripremni predškolski program za 731 dete počinje 18.septembra, rečeno je u Predškolskoj ustanovi “Milica Nožica”. Po rečima Milana Radovića, direktora PU, još oko 450 mališana biće primljeno u nova dva obdaništa u prostoru nekadašnje Šeste osnovne škole.
” Građevinski radovi u novim obdaništima “Palčica” i “Mali princ” su završeni, u toku je opremanje mobilijarom iz Fondacije Novaka Đokovića. U prethodne dve sedmice stiže nameštaj, krevetići, stolovi, ormari i tepisi, tako da bi ovi vrtići trebalo da počnu s radom krajem oktobra ili početkom novembra ove godine. Prijemom više od 400 mališana u nove vrtiće, zvanično ostaje neupisano od 100 do 150 dece. Dogradnjom vrtića “Bambi” u Naselju “Oslobodioci Valjeva, koja je počela u junu sredstvima iz Programa humanitarne podrške Evropske komande Sjedinjenih Američkih država, biće mesta za još 220 dece. Radovi u “Bambiju” se odvijaju predviđenom dinamikom, izvođač radova je Građevinska firma “Alistela” iz Valjeva. Kapaciteti Ustanove biće značajno povećani završetkom ovog obdaništa, što će ukinuti “liste čekanja” za upis dece, odnosno, biće trajno rešen smeštaj dece u vrtiće.”-kaže Milan Radović.
Nedavno je PU nabavila novu savremenu opremu za rad Centralne kuhinje, uz podršku Grada, o čemu je naš portal već izvestio.
” Grad Valjevo je izdvojio 10 miliona dinara za opremanje kuhinje najsavremenijim aparatima za pripremu i čuvanje hrane, zbog povećanog obima pripreme obroka. Nabavljena su dva električna štednjaka, dve mašine za pranje posuđa, tri rashladna ormara i multifunkcionalni uređaj-kiper za pripremu velikih količina hrane. Svi ti aparati predstavljaju poslednju reč tehnike u kuhinjskoj opremi, kakvi se koriste u hotelu “Hajat”. Proces pripreme hrane za obdaništa, za Dom u Popučkama i za potrebe narodne kuhinje u Crvenom krstu, biće sada brži i higijenski bezbedniji. U Centralnoj kuhinji biće pripremano do 9000 obroka dnevno. U toku je povezivanje novih kuhinjskih aparata ne elektromrežu. Ustanova uskoro raspisuje javnu nabavku za kuhinjsko posuđe i htz-opremu, radnu odeću i obuću i druge neophodne potrepštine za potrebe novih obdaništa, u vrednosti od oko 18 miliona dinara.”- navodi Radović.
Predškolska ustanova uskoro raspisuje konkurs za prijem 80 radnika svih potrebnih struka, 15 vaspitača, 25 medicinskih sestara, za spremačice, servirke, domare i tehničko osoblje, kao i za psihologe i pedagoge. Direktor Radović, koji upravalja ustanovom sa 420 zaposlenih, uskoro i 500, koju će svakodnevno pohađati više od 2000 dece, kaže da je atmosfera u kolektivu dobra i da s optimizmom očekuje početak nove radne godine u vrtićima.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *