Predstavljanje turističke, kulturne, gastronomske ponude grada Valjeva na manifestaciji povodom svečanog otvaranja letnje sezone u Trebinju

Gradske vesti Najnovije vesti

Grad Trebinje i Turistička organizacija Trebinja organizovali su  svečano otvaranje letnje turističke sezone od   20.05. do 21.05 u  ulici Jovana Dučića  Trebinje.

Na  otvaranju ovogodišnje letnje turističke sezoni u Trebinju  organizovano  je niz zanimljivih sadržaja i dešavanja različitog karaktera, a sam koncept zamišljen je kao mini-sajam – skup turističkih organizacija i subjekata iz zemalja regiona sa kojima Trebinje intenzivno sarađuje (11 turističkih organizacija i dva nacionalna parka iz Republike Srpske-BiH, Srbije i Crne Gore). Turistička organizacija Trebinje predstavila je novu letnju promotivnu kampanju  pod nazivom “Grad koji volite“.

Tim povodom predstavnici Turističke organizacije Valjevo i grada Valjevo zajedno  su sa Narodnim muzejom Valjevo, Matičnom bibliotekom “Ljubomir Nenadović”, Udruženjem “Ars Nova”, Udruženjem za negovanje tradicije i kulture valjevskog kraja, KUD “Izvor”, Moderne  galerije “Ljuba Popović” , Istraživačke stanice Petnica, preduzećem “Antikor” i predstavnik  Muzičke škole Živorad  Grbić, Marko Tomić, predstavili  bogatu turističku ponudu, istoriju, tradiciju i kulturu grada Valjeva.

Grad Valjevo imao je tri tematska štanda na kojima je  u Trebinju predstavio turističku ponudu, gastronomiju, kulturu, istoriju i  etno štand. U okviru zvaničnog programa na bini predstvili su se Kud ‘’Izvor’’, Marko Tomić sa izvođenjem pesme Mikija Jevremovića ‘’Pesama Valjevu’’, izvođenje peseme Desanke Maksimović ‘’Gračanica’’ od strane Milice Salate.

U Trebinju su  protokol o saradnji potpisali  Matična biblioteka “Ljubomir Nenadović” Valjevo i Narodna biblioteka Trebinje.

Protokol o saradnji je  potpisao i ‘’Klub Ars Nova’’ i Udruženje umetnika medjunardna umetnička Kolonija” Kolo “Trebinje, kao i protokol o saradnji Udruženje za negovanje tradicije i kulture valjevskog kraja’’ i Udruženje ratnih dobrovoljaca Trebinje.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *