Превентивни прегледи и разговори о имунизацији против Ковид-19

Gradske vesti

Дом здравља Ваљево је партнерска установа у пројекту Светске здравствене организације посвећене сензибилизацији становништва за вакцинацију против Ковид-19. Циљ је већи обухват вакцинацијом, првенствено осетљивих група, попут старијих од 60 година и људи са хроничним болестима.

 

У оквиру пројекта Дом здравља Ваљево ће наредне недеље организовати две акције. У клубу Удружења пензионера града Ваљева у понедељак 30. јануара до 8 до 10 часова Служба поливалентне патронаже ће организовати мерење притиска и нивоа шећера у крви, уз разговор о ставовима и дилемама наших старијих суграђана о имунизацији против Ковид-19. На ову акцију могу доћи и други заинтерсовани грађани, ван популације пензионера.

 

Слична акција у амбуланти Пети пук биће организована у четвртак 2. фебруара, такође од 8 до 10 часова, у присуству представника Светске здравствене организације у Србији. Патронажна служба ће мерити притисак и нивоа шећера у крви, поделити здравствено-васпитни материјал и заједно са лекарима СЗО разговорати са пацијентима.

 

Након тога ће представници Светске здравствене организације посетити Дом здравља, са посебним акцентом на Превентивни центар у којем се спроводи вакцинација грађанства.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *