PRIJAVE ZA PRIKLJUČENJE NELEGALNIH DOMOVA NA STRUJU; VODU I GREJANJE OD 15.SEPTEMBRA

Vesti iz Srbije i regiona
Vlada republike Srbije usvojila je Uredbu o načunu, uslovima i postupku za privremeno priključenje nezakonito izgrađenih objekata na elektroenergetsku mrežu, gasnu ili mrežu daljinskog grejanja, vodovod i kanalizaciju.
Uredbom je predviđeno da komunalne priključke mogu da dobiju vlasnici kuća i stanova, koji su izgradnjom ili kupovinom, trajno rešavali svoje stambeno pitanje. Priključenje je moguće samo za jedan objekat, odnosno, jedan stan istog vlasnika. Ova mogućnost se ne odnosi na poslovne objekte, kao ni na investitore bespravno izgrađenih objekata.
Uredbom je propisano da vlasnik može da podnese zahtev na sve infrastrukturne mreže ili samo na neku od njih, o čemu se izjašnjava u zahtevu, uz dokaz da živi u kući ili stanu, za koji traži priključak.
Prijava građana za uvođenje priključka za struju, vodu, kanalizaciju i grejanje počinje od 15.septembra i trajaće 30 dana, do 15.oktobra.
Zahtevi se predaju u opštinama i gradskim upravama, a ne direktno u preduzećima, rečeno je u Gradskoj upravi u Valjevu.
Zahtev obuhvata nekoliko dokumenata, formular sa ličnim podacima, kupoprodajni ugovor ili ugovor o poklonu. Građani koji nemaju te ugovore, treba da predaju izjavu, overenu kod notara, kojom garantuju da žive sa porodicom u tom nelegalnom objektu.
Prijavljivanje za priključke na infrastrukturne mreže trajaće od 15. septembra do 15.oktobra i neće biti produženja roka, navedeno je u saopštenju Ministarstva građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *