Prikupljanje kabastog otpada

JKP “Vidrak” Valjevo i ove godine organizovao je tradicionalnu prolećnu  aktivnost  uklanjanja kabastog otpada u gradskim i prigradskim mesnim zajednicama. Ova aktivnost podrazumeva postavljanje namenskih kontejnera u određenim delovima grada, gde građani mogu odložiti kabasti otpad. Planski su precizirane lokacije i datumi iznošenja kabastog otpada svake prve nedelje u mesecu i podrazumeva iznošenje starog nameštaja, aparata za domaćinstvo i drugih kabastih predmeta koje građani ne žele više da koriste.

“Početkom tekućeg meseca prikupljanje kabastog otpada sproveli smo na sledećim lokacijama: MZ Gradac, MZ Popare, MZ Stari grad, MZ Brđani, MZ Krušik i MZ Oslobodioci Valjeva. Planiramo i na najkritičnijim mestima, lokacijama da postavimo kontejnere da stoje i po nedelju dana, kao što su recimo veća stambena naselja, koja ovim planom nisu obuhvaćena u kojima smo uočili svakodnevno odlaganje kabastog otpada pored komunalnih kontejnera. Ovu praksu planiramo da nastavimo cele godine, ne samo sezonski. Pod krupnim i kabastim otpadom podrazumevaju se predmeti koji po svojoj veličini, količini i sastavu ne ulaze u kategoriju kućnog komunalnog otpada. To su najčešće dotrajali predmeti iz domaćinstva, stari nameštaj, delovi sanitarne opreme, baštenski otpad od košenja i orezivanja i slično”, rekla je direktorka JKP “Vidrak” Valjevo i pozvala građane da iskoriste ovu priliku i spreče nagomilavanje krupnog otpada pored komunalnih kontejnera.

“To stvara probleme kako radu JKP „Vidrak“ , tako i sugrađanima koji u kontejnere odlažu samo otpad koji nastaje u domaćinstvu, a ujedno narušava izgled samog okruženja”, istakla je Badem.

Izvor:VA014.info/VK/BJ/

Total
0
Shares
Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Related Posts