PRILIKA KOJU SE NE PROPUŠTA Vučić u Davosu pripremio strategiju za privlačenje investitora

Vesti iz Srbije i regiona

Važni su i pregovori sa Južnom Korejom.

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić boravi u švajcarskom gradu Davosu, gde prisustvuje godišnjem sastanku Svetskog ekonomskog foruma. Ovogodišnjem forumu prisustvuje rekordan broj poslovnih ljudi. Učešće je potvrdilo više od 1.500 biznismena iz više od 700 organizacija, a tu su i svetski lideri i eksperti iz finansijskih institucija iz svih krajeva planete.

Podsetimo, predsednik Srbije Aleksandar Vučić govorio danas na panelu “Širenje evropskog horizonta” koji se održava u okviru Svetskog ekonomskog foruma u Davosu. Na ovom panelu su učestvovali i predsednica Evropskog parlamenta Roberta Metsola, premijer Albanije Edi Rama i irski ministar Leo Varadkar.

Vučić je rekao da je pesimističan po pitanju ulaska u EU u skorijem periodu, i da ne misli samo na Srbiju, već na zemlje regiona.

– Mi svi vidimo i ne možemo da žmurimo na raspoloženje u EU. Kada je reč o Evropskoj političkoj zajednici, to je važno za nas, pošto možemo da razgovaramo o različitim pitanjima sa evropskim liderima – rekao je Vučić.

– Za Srbiju je bilo ponavljano pitanje „Putin, Rusija, poštovanje međunarodnog prava“. Mi smo dobro predstavili našu poziciju, politiku i stavove na jezgrovit i precizan način. Insistirajući na poštovanju međunarodnog prava.

– Ono što je moj utisak, to je da u ovim ratnim uslovima, svi o svakom pitanju moraju da misle isto, a ja mislim da je dobro i malo pluralizma da se unese. Ovu priliku smo iskoristili da neke kontakte obnovimo. Naša saradnja sa Južnom Korejom je od ključnog značaja.

Na pitanje da li je uspeo da se izbori za bolji politički ugled Srbije, predsednik kaže da su pripremali do kasno uveče ceo nastup pred investitorima i šta je to sa čim idu i šta imaju da ponude.

– Radili smo i sada nam ostaje da uradimo mnogo više u narednom periodu i očekujem da ćemo ostvariti dobre rezultate.

Vučić je rekao i da je Srbija danas izašla na tržište obveznica.

Izvor:https://bizportal.rs/biz-info/svet/prilika-koju-se-ne-propusta-vucic-u-davosu-pripremio-strategiju-za-privlacenje-investitora/

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *