Priznanja za valjevsko rvanje

Gradske vesti Najnovije vesti
Veliko priznanje Rvačkog Saveza Srbije za  Slobodna Čitakovića osnivača RK Mladost, za Rvački klub Mladost na čijem je čelu Nenad Lukić predsednik kluba i za Dušana Arsenijevića dugogodišnjeg takmičara i sportskog radnika potpredsednika Rvačkog Saveza Centralne Srbije.

Svetsko Prvenstvo u rvanju u Beogradu u Štark Areni, preko 800 takmičara, direktan televizijski prenos u preko 100 zemalja, preko 3000 gostiju, sportski dogadjaj koji će obeležiti 2022 godinu u Srbiji naročito imajući u vidu da su rvači srpske reprezentacije u rvanju grčko rimskim stilom ostvarili istorijski uspeh osvajanjem 4 zlatne medalje.

Ipak, i pored fantastične organizacije i rezultata predsednik  Rvačkog Saveza Srbije Željko Trajković ne zaboravlja da je Valjevo posle dugo godina ponovo bitan činilac u rvačkom sportu i odlikuje valjevski rvački klub i sportske radnike u njemu.
Gospodin Slobodan Čitaković daleke 1975 godine počinje sa organizovanim treninzima rvanja baš u tzv “Staroj Šestoj Školi”. Klub zvanično osniva 1976 godine i dan danas je na svakom treningu sa borcima i na njih prenosi ne samo rvačko znanje već i filozofiju života jednog borca.
Predsednik kluba Nenad Lukić može da se pohvali da je RK Mladost sa 17 mesta na rang listi klubova u Srbiji doveo klub do visoke 8. pozicije i sve to uz skromna sredstva kluba i volonterski rad trenera Darka Pantelića i Gentić Ivana.
Dušan Arsenijević 2014. godine stupa na funkciju predsednika RK Mladost koji te godine ima 7 takmičara i strunjaču iz 1980 tih godina. Danas se za klub tokom cele godine bori preko 35 boraca, u treninzima učestvuje daleko veći broj dece a oprema kluba je obnovljena. Danas sa pozicije potpredsednika Rvačkog Saveza Centralne Srbije bavi se razvojem rvanja otvaranjem novih klubova i razvojem postojećih.
Važno je pomenuti da sami rvači RK Mladost, njih čak 7, učestvuje u organizaciji Svetskog Prvenstva što je veliko iskustvo koje će biti iskorišćeno za organizaciju velikih takmičenja u Valjevu.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *