Priznanje ambasade Francuske za Valjevsku gimnaziju

Gradske vesti

Valjevsku gimnaziju posetio je ambasador Francuske u Srbiji Pjer Košar i uručio priznanje „Label France Education“, koje označava izuzetnost u izučavanju francuskog jezika.

Direktor Valjevske gimnazije Predrag Jevtić je istakao da ovo nije priznanje samo sadašnjih učenika i profesora, već je to višegodišnji kvalitetan rad, a dodeli  priznanja prisustvovao je i gradonačelnik Valjeva Lazar Gojković.

„Za nas je ovo izuzetan dan, velika čast i zadovoljstvo da ugostimo ambasadora Francuske gospodina Košara. Ovo nije priznanje samo sadašnjih učenika i profesora već je to jedan višegodišnji kvalitetan rad, kvalitetna nastava i izuzetno dobre promotivne aktivnosti, ne samo francuskog jezika, već i kulture, a to je ambasada Francuske i prepoznala. Zatim tu je i rad dvojezičnog odeljenja i ono što uvek volimo da istaknemo, da je francuski jezik ono što se voli“, rekao je  Predrag Jevtić, direktor Gimnazije i dodao da je  aktiv za francuski jezik u školi veoma kvalitetan, što je i potvrdilo dobijeno priznanje.

 

Ambasador Francuske u Srbiji Pjer Košar je poručio da je poznato da je Valjevska gimnazija prestižna ustanova, a ova oznaka ( priznanje) je zapravo znak izvrsnosti u nastavi što se francuskog jezika tiče.

„Mislimo da ova oznaka izuzetnosti u izučavanju francuskog jezika će dodati još pomalo ugledu škole, a ima ih ukupno sedam u celoj Srbiji.  Ova oznaka je na neki način nagrada za rad i profesorima koji učestvuju u dvojezičnoj nastavi, ali i za profesore predmetne nastave i rad direktora škole“, naglasio je ambasador  Pjer Košar.

Priznanje se dodeljuje na predlog francuskog Ministarstva inostranih poslova i podrazumeva angažovanje lektora za francuski jezik koji dolazi u Gimnaziju, koji će biti od pomoći za usavršavanje jezika.

Ambasador Košar je tom prilikom posetio učenike koji uče francuski jezik i poručio da postoje razni programi razmene za učenike sa partnerskim školskim ustanovama u Francuskoj, tako da su đaci često u prilici da odlaze i na razmenu u Francusku.

Izvor:VA014.info/B.J./

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *