Produžen raspust,kovid propusnice za ugostiteljske objekte od 20 časova

Krizni štab na juče održanoj sednici doneo je odluku da se jesenji raspust za đake osnovnih i srednjih škola produži na devet dana, od 8. do 12. novembra. Prvi radni dan u školama 15. novembar. Uvodi se nova mera – kovid propusnice za ugostiteljske objekte od 20 časova umesto od 22, kako je bilo do sada, i ta mera stupa na snagu od ponedeljka.

“Epidemijska situacija je u ovom momentu prilično nepovoljna, između 50 i 60 ljudi svakog dana izgubi život. Veliki broj inspekcijskih ekipa je na terenu jer na taj način mogu da kontrolišu sve objekte obuhvaćene merom kovid propusnica”, rekla je članica kriznog štaba ministarka Darija Kisić Tepavčević.

Ona je iznela podatak da je 56 odsto punoletnih vakcinisano, ali da je u uzrastu od 18 do 30 godina to samo svaki četvrti.

“Pokazalo se nakon miliona primljenih doza da su vakcine bezbedne i praktično nismo imali ozbiljne neželjene efekte koji bi zahtevali hospitalizaciju, praktično su sve bile lokalne reakcije uobičajne za sve vakcine”, rekla je ministarka.

“Svaka mera koja ima za cilj povećanje učestalosti vakcinacije je mera koja nas vodi bliže cilju”, navela je ministarka.

Total
0
Shares
Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Related Posts