Proširene aktivnosti socijalne zaštite i brojne olakšice za osobe sa invaliditetom

Gradske vesti Najnovije vesti

Član Gradskog veća zadužen za socijalna pitanja Marko Jevtić, istakao je da su urađene brojne usluge, kao podrška osobama sa invaliditetom, a sve sa ciljem uključenja osetljivih grupa u aktivnosti lokalne zajednice,

„Proširili smo uslugu ličnog pratioca deteta za još dva pratioca, koju je do sada na teritoriji našeg grada koristilo trinaestoro dece, a sada će koristiti petnaestoro dece. U Klubu osoba sa invaliditetom smo angažovali defektologa sa punim radnim vremenom, zbog potreba korisnika. Takođe smo na zahtev Udruženja obolelih od multiple skleroze, a u saradnji sa Odeljenjem za infrastrukturu grada Valjeva jedan deo raskrsnica prilagodili osobama sa invaliditetom, radi lakšeg pristupa saobraćaju. U narednom periodu se očekuje završetak svih radova, a plan nam je da do kraja godine uradimo i rampu za ulazak u Biskop 85, kako bi sve osobe sa invaliditetom imale olakšan i lepši društveni život“, poručio je Jevtić.

Koordinator Kluba osoba sa invaliditetom Jovana Tešić,  poručila je kako je defektolog sa punim radnim vremenom ključna stvar za rad i to zbog različitih starosnih grupa, naročito što u dosadašnjem četvoročasovnom radnom vremenu, nisu mogle da se pokriju sve aktivnosti.

Što se tiče usluge ličnog pratioca dece, proširena delatnost će znatno smanjiti listu čekanja, a kako je rekla koordinator i stručni radnik Katarina Arsić, ova usluga se od starta pokazala kao velika podrška deci sa teškoćama u razvoju, ali i njihovim roditeljima.

B.J.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *