PRVA VALJEVSKA BICIKLIJADA

Gradske vesti
Valjevska biciklijada 2023. biće organizovana u subotu, 30.septembra u Sportsko rekreativnom centru “Petnica”. Ovaj lep sportski događaj za dvotočkaše, prvi put organizuju Udruženje za fizičku kulturu “Valis” i Biciklistički klub Sputnjik MET u nameri da, kroz promociju biciklizma, ukažu na značaj bavljenja sportom i rekreacijom svih građana.
Program Biciklijade se sastoji iz tri dela, kaže za naš portal Marko Mirković, profesor fizičkog vaspitanja i rukovodilac Stručno-pedagoške službe u UFK “Valis”.
” U krugu SRC “Petnica” smo pripremili biciklističke staze za zajedničku vožnju, puž- trku i najbrži krug. Program će biti takmičarskog i rekreativnog karaktera. Očekujemo oko 400 biciklista. Posebno će biti zanimljiva puž-trka, u kojoj učesnik savladava prepreke na stazi, ali ne da stigne prvi na cilj, već da tokom vožnje ne spušta noge na tlo. U ostalim trkama biće važno da biciklisti pokažu brzinu i sposobnost. U programu učestvuju i članovi Biciklističkog kluba Sputnjik, koji će demonstrirati svoje veštine i animirati naše najmlađe sugrađane da se više posvete biciklizmu. “-pojašnjava Mirković.
Početak Bicikijade u Petnici je u 11 sati. Zainteresovani dolaze biciklom u Petnicu, a oni koji to ne mogu, UFK “Valis” je organizovao prevoz dvotočkaša kamionom do Petnice od 9 do 10 sati na parkingu kod “Krušikovog” stadiona.  Po rečima Marka Mirkovića, u planu je da Biciklijada postane redovan deo programa u SRC “Petnica” jer, van kupališne sezone, postoji još mnogo mogućnosti za različite sportske sadržaje u Petnici tokom cele godine.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *