PRVI REBALANS BUDŽETA U 2023.

Gradske vesti
Skupština Grada je na današnjoj sednici usvojila prvi rebalans budžeta u 2023. Razlog tome je hitno infrastrukturno opremanje Industrijske zone, zbog čega su odbornici danas usvojili i Odluku o kreditnom zaduženju Grada od 155 miliona dinara. Planirana sredstva rebalansom su uvećana za 326,6 miliona dinara. Ukupna planirana sredstva u 2023. iznosiće 4,768 milijardi sredstava iz budžeta i 85, 9 miliona dinara iz ostalih izvora budžetskih korisnika.
Obrazlažući predlog Odluke o izmenama i dopunama Odluke o budžetu rukovodilac Odeljenja za finansije Željko Tabašević je istakao da planirani poreski prihodi iznose oko 3 i po milijarde dinara (3,462 milijarde dinara), donacije i transferi 420 miliona i drugi prihodi 433 miliona.
“Prihodi od poreza na dohodak uvećani su za 133,2 miliona, planirano je uvećanje poreza na zarade za 93, 7 miliona dinara, dok je za 22 miliona uvećana grupa prihoda od poreza na imovinu.”-rekao je Tabašević.
Govoreći o rashodnoj strani budžeta i izvršenim korekcijama Tabašević je naglasio:
” Programska stavka “Lokalni ekonomski razvoj ” uvećana je za 201,4 miliona dinara zbog finansiranja infrastrukturnog opremanja Industrijske zone. Za program zaštitu životne sredine sredstva su uvećana na 239 miliona dinara, u okviru kojih je 70 miliona dinara za izgradnju potisno-crpne stanice u Industrijskoj zoni.Za program “Energetske efikasnosti” planirano je skoro 18 miliona dinara više. Umanjena su sredstva za 81,5 dinara za program “Komunalne delatnosti”, za program “Organizacija saobraćaja i saobraćajna infrastruktura sredstva će biti smanjena za 18,8 miliona. Programi “Socijalna i dečja zaštita” i “Razvoj sporta i omladine” biće umanjeni za 25, 6 miliona i 29,4 miliona, a program za stanovanje, urbanizam i prostorno planiranje biće manji za 13,7 miliona dinara.”
Zbog prioritetnih radova u Industrijskoj zoni biće do daljnjeg odložena rekonstrukcija Zelene pijace, za koju je bilo predviđeno 80 miliona dinara.
/redakcija/

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *