PRVI SRPSKI HARAMBAŠA

Gradske vesti
Čast da ponese titulu prvog srpskog harambaše pripala je Zoranu Božoviću iz Popučaka na Narodnom festivalu u Popučkama, koji je prošle subote održan u okviru “Miholjskih susreta sela”, pod pokroviteljstvom Ministarstva za brigu o selu i Grada Valjeva.
Meštanin Popučaka Zoran Božović (1986.) je nekadašnji bokser i u hajdučkom nadmetanju se pokazao najspremnijim da preuzme ulogu i odgovornost novog srpskog harambaše u jakoj konkurenciji okupljenih “hajduka”. Božović se istakao u nekoliko hajdučkih disciplina. Pobedio je u takmičenju obaranja ruke i nadvlačenju klipka. Istakao se i u skoku u dalj i u bacanju kamena s ramena. Njegova hajdučka ekipa je osvojila drugo mesto u nadvlačenju konopca.
Na organizatorima prvog Narodnog festivala u Popučkama je sada velika odgovornost da ova manifestacija ubuduće opstane i da bude sadržajno unapređena. Po rečima Mirka Kovačevića iz Organizacionog odbora ove manifestacije, Popučke su veliko selo sa više od 3000 žitelja i  sa mnogo mladih a oni zaslužuju da imaju svoj festival. Za sada je sve proteklo po planu i očekivano, stečena su neka organizaciona iskustva, koja će nam ubuduće biti od koristi, istakao je Kovačević.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *