Radni sastanak sa predstavnicima Policijske uprave Valjevo

Gradske vesti

Načelnik Kolubarskog upravnog okruga Miloš Milutinović, održao je danas radni sastanak sa predstavnicima Policijske uprave Valjevo.

Na sastanku je istaknuto da je veoma važan rad na unapređenju saobraćajne infrastrukture, ali i da rad na identifikaciji najvažnijih bezbednosnih problema u Kolubarskom okrugu mora biti timski rad svih.

Milutinović je naglasio da bezbednost u Kolubarskom okrugu ne može biti odgovornost samo jedne institucije, da policija tu, naravno, ima ključnu ulogu, ali da je za prevenciju svih oblika kriminaliteta potrebno da svi zajednički ulože maksimalne napore, kako bi se postigla optimalna rešenja, kao i da bezbednost na ulicama i osećaj sigurnosti kod građana moraju biti imperativ u radu policije. Takođe, Milutinović je poručio da borba protiv opšteg kriminala, kojim su najvećim delom građani pogođeni, mora biti svakodnevna i intenzivna.

Tom prilikom je dosadašnja saradnja Kolubarskog upravnog okruga i Policijske uprave Valjevo ocenjena kao izuzetno kvalitetna i obostrano korisna, te je naglašen značaj periodičnog održavanja ovakvih sastanka, čiji bi osnovni cilj bio planiranje i usklađivanje budućih zajedničkih aktivnosti.

Zajednički zaključak je da se ovakav vid saradnje nastavi i u budućnosti kroz konkretne aktivnosti, a sve sa ciljem sprečavanja i otkrivanja svih vrsta krivičnih dela, što bi istovremeno značilo i poboljšanje stanja sigurnosti na teritoriji Kolubarskog okruga.

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *