Radovi na rehabilitaciji puteva i ulica kako u gradskim tako i u prigradskim naseljima na teritoriji grada Valjeva

Za redovno održavanje putne infrastrukture iz Gradskog budžeta planirano je 292.550.000 dinara. Značajni iznosi su predviđeni za poziciju rehabilitacije ulica, za šta je ove godine predviđeno 70.000.000 dinara i za investiciono održavanje puteva opredeljeno je  100.000.000 dinara.

Programom  Odeljenja za građevinsko zemljište i infrastrukturu Gradske uprave Valjevo od početka građevinske sezone izvode se radovi na rehabilitaciji puteva i ulica kako u gradskim tako i u prigradskim naseljima na teritoriji grada Valjeva.

U prethodnom periodu urađena je rehabilitacija Ulice Branislava Markovića u dužini od 400 m, Železničke u dužini 170 m, Mirka Obradovića (od Sinđeklićeve do kružnog toka) u dužini od 180 m , interna saobraćajnica u naselju Milivoja Bjelice 400 m , Podgorska ulica, Pasterova i Ulica Obrena Nikolića u ukupnoj dužini od 550 m. Trenutno se izvode radovi u Ulici Karađorđevoj (od Dušanove do Radničke ulice) dužine 150m. Urađena je rehabilitacija Pantićeve ulica (od Uzun Mirkove do Nušićeve) 240m, takođe, Ulica Pijačni kej (od Sinđelićeve do Vuka Karadžića ) u dužini od 300m i staze 520 m u parku  prekoputa Centra za kulturu .

U toku su radovi u Ulici Pop Lukinoj, a slede radovi u Pantićevoj i ulici Selimira Đorđevića.

“Nakon završetka radova na rekonstrukciji vodovodne mreže JKP “Vodovod Valjevo”, uradiće se rehabilitacija Ulice Ljube Kovačevića u dužini od 340m i Ulica Gorana Selakovića.

Što se tiče investicionog održavanja puteva opredeljeno je 100 miliona dinara , asfaltirana je Ulica Vinogradarska u Bujačiću 410m, Ulica Velje Jeremića u Popučkama 350m, Ulica učitelja Milorada Grbića 420m, put od podvožnjaka na Iverku do Bosisa u Popučkama u dužini od 1.000m, put kroz Malu u Dublju 1.000m. Takođe je asfaltirana Ulica Radoja Domanovića u Beloševcu ,Osojska ulica 205m, Ulica kralja Aleksandra Obrenovića u Beloševcu, saobraćajnica u dvorištu škole u Beloševcu, Ulica Beloševačka i put u Donjoj Bukovici u dužini od 600m. Asfaltirana je i Kolubarska ulica u dužini od 250m, Svetosavska 227m u Goriću, Ulica Braće Jugovića 124m, Nepčinska 100m, Ulica Vojina Tankosića 243m, Gornjačka ulica 120m, Ravanjska 250m. U toku su pripremni radovi na asfaltiranju Jezerske ulice od 300m.

U narednom periodu nakon završtka radova Vodovoda biće asfaltirana Ulica Triglavska u Mesnoj zajednici Popare u dužini od 110m, kao i Kordunaška ulica u MZ Stari Grad dužine 120m i u MZ Gradac Ulica Majora Gavrilovića dužine 250m”, rekao je Branko Vuković rukovodilac Odeljenja za građevinsko zemljište i infrastrukturu i najavio od naredne nedelje početak radova u Ulicu Bogdana Bolte u dužini od 420m.

Kada su u pitanju dečija igrališta u ovoj godini ćemo izgraditi 6 igrališta , usaglasiti sa pravilnikom o bezbednosti dečijih igrališta, a to je postojeće igralište na Divčibarama, dečije igralište Nivea, dečije igralište u naselju Sedlari, dečije igralište u MZ Gorić, u naselju 27.novembar  i dečije igralište u parku Pećina kao i 3 eko parkića na lokacijama u Popučkama, Brankovini i naselje u Karađorđevoj ulici između brojeva  57-59”, rekao je Vuković.

U prethodnom periodu osvetljena su sva dečija igrališta koja su izgrađena u prošloj godini, a im ih ukupno 16 .

U toku su radovi na izgradnji dečijeg igrališta u MZ Krušik u Dročinskoj ulici, vrednost tih radova je 9 miliona dinara, kao i rekonstrukcija Ulice Miše Reljića koja će biti završena sredinom avgusta meseca  u MZ Krušik.

Po rečima Branka Vukovića, Ministarstvo poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede raspisalo je konkurs za projekte uređenja atarskih puteva. Najviša suma koja je konkursom mogla biti dodeljena nekoj lokalnoj samoupravi bila je 20 miliona dinara. Grad Valjevo dobio je 16. 013.400 dinara.

“Grad Valjevo na konkursu ministarstva poljoprivrede dobio je sredstva za uređenje atarskih puteva. „Uslov svih uslova bio je  da  je put u vlasništvu grada. Mi smo za svaki put uradili lokacijske uslove na osnovu planskog dokumenta tako da će u narednom periodu kada se sprovede javna nabavka biti urađeni putevi u  Vujinovači u MZ Poćuta u dužini od 2,1km u Mijačima put u dužini od  1,7km u Gornjim Leskovicama dužina puta koji će biti uređen je 3km, u Donjim Leskovicama 1km, Zabrdici putni pravac u dužini od 1,7km, MZ Stave u Vasiljevićima  putni pravac u dužini od 1,9km, u Kotešici putni pravac dužine 4km, putni pravac u Gornjoj Bukovici  u Marijanovićima 3 km, i u Bukovici zaseok Bršljan 2,8km”, objasnio je Vuković.

U toku su redovna održavanja na ulicama i putevima u gradu Valjevu , redovno održavanje asfaltiranih puteva i redovno održavanje asfaltiranih ulica.

Redovno održavanje asfaltiranih puteva izvodi preduzeće Auto transport, redovno održavanje asfaltiranih ulica preduzeće Nigrad iz Valjeva.

Izvor:VA014.info

Total
0
Shares
Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Related Posts