REDOVNO ODRŽAVANJE SEOSKIH PUTEVA

Gradske vesti
Planom komunalne izgradnje u 2023.godini Odeljenja za građevinsko zemljište i infrastrukturu predviđena su sredstva za održavanje makadamskih puteva i za redovno održavanje seoskih asfaltnih puteva. Za meštane seoskih mesnih zajednica su održavanje i izgradnja puteva od najvećeg značaj za rad i ostanak na selu. Shodno njihovim potrebama i zahtevima, koje predsednici mesnih zajednica dostavljaju Odeljenju, prave se planovi održavanja puteva u okolnim selima. Po rečima Branka Vukovića, rukovodioca Odeljenja za građevinsko zemljište i infrastrukturu u ovoj godini je izdvojeno 55 miliona dinara za redovno održavanje makadamskih puteva, odnosno, nasipanje puteva, prema utvrđenom planu zahteva mesnih zajednica.
S prvim prolećnim danima počeli su i radovi na redovnom održavanju asfaltnih puteva u selima. “Trenutno se izvode radovi na pravcu od Suve Česme prema farmi u Bukovici i deonica od farme ka Ribarima. Planirano je saniranje takozvanih udarnih rupa u Bačevcima, Dračiću, Oglađenovcu, Leskovicama i u svim mesnim zajednicama gde su putevi oštećeni. Za redovno održavanje asfaltiranih puteva predviđeno je 29 miliona dinara.”-kaže B.Vuković.
Za Plan komunalne izgradnje u ovoj godini opredeljeno je milijardu 409 miliona 113 hiljada i 660 dinara iz gradskog budžeta. Od te sume za Plan putne infrastrukture, redovna održavanja, investiciona ulaganja i projektovanja, izdvojeno je 684 miliona i 313 hiljada dinara.
/redakcija/

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *