REDOVNO ODRŽAVANJE TRGOVA

Gradske vesti
U susret “Tešnjarskim večerima”,  najvećem letnjem festivalu u Valjevu, počeli su radovi na uređenju centra grada, odnosno, centralne pešačke zone, koja je i inače veoma prometna.
Planom Komunalne izgradnje u 2023.godini opredeljeno je 3 miliona dinara sa PDV-om za redovno održavanje trgova, kaže Branko Vuković, rukovodilac Odeljenja za građevinsko zemljište i infrastrukturu.U toku su radovi na zameni oštećenih mermernih ploča na Trgu Desanke Maksimović i Trgu vojvode Živojina Mišića, tačnije na pešačkoj ruti, koja povezuje dva trga. Jedan od razloga čestog pucanja ploča je i taj što, pored pešaka i bicikista, ovaj prostor neretko koriste i putnička vozila iz pravca Ulice vojvode Mišića i Ulice čika-Ljubine.
Foto:Va014.info
Ovaj posao je poveren Građevinskom  preduzeću “Edifikator DOO Mionica”. Nedavno je završena i zamena ploča na Mermernom mostu, koji povezuje Tešnjar i centar grada. Parking kod Suda, najtraženije mesto za parkiranje tokom “Tešnjarskih večeri”, rekonstruisan je u maju, radove je izvelo GP” Preduzeće za puteve”. Nedavno je očišćena i uređena česma između Muselimovog konaka i Valjevske gimnazije.
Foto:Va014.info

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *