SADA JE PRAVO VREME ZA ULAGANJE U SRBIJU Predsednica Vlade Srbije u Londonu poslala važnu poruku investitorima

Vesti iz Srbije i regiona

Srpskoj ekonomiji uprkos pandemiji u svetu dobro ide. Otvaraju se fabrike i druge kompanije, ulaže se i napreduje sektor poljoprivrede, sarađuje se sa gotovo celim svetom.

Upravo zato i strani investitori našu zemlju vide kao dobro tlo za buduća ulaganja.

Stoga je premijerka Ana Brnabić na investicionom samitu o Zapadnom Balkanu u organizaciji Evropske banke za obnovu i razvoj u Londonu poručila investitorima da je sada pravo vreme da se ulaže u Srbiju, posebno u oblastima kao što je veštačka inteligencija.

Brnabićeva je na panelu s premijerima zemalja iz Zapadnog Balkana istakla da Srbija ima dobro poslovno okruženje i podsetila da je „Fajnenšel tajms“ Srbiju proglasio za šampiona u svetu po privlačenju stranih investicija.

– Srbija je u 2020. godini imala pad BDP od svega 0,9 odsto, a ostvarila je privredni rast u 2021. godini od 7,6 odsto. U 2021. smo imali i rekordni iznos direktnih stranih investicija od oko 3,9 milijardi evra. Zemlja je kao investiciona destinacija jedna od najinteresantnijih zemalja u Evropi, a posebno zanimljive oblasti za ulaganje u Srbiji su intelektualna svojina, veštačka inteligencije, biotehnologije i drugo – rekla je premijerka.

Kako je naglasila, te sektore podržavamo vrlo intenzivno i to doprinosi brzini našeg razvoja.

Ona je na kraju uvodnog obraćanja na panelu poručila da je Srbija veoma posvećena regionalnoj saradnji, kao i izgradnji boljeg i prosperitetnijeg regiona.

– Za našu zemlju evropske integracije su prvi prioritet, kao i stabilnost u regionu. Srbija je stabilna zemlja, a iako se ove godine održavaju izbori, to ni na jedan način neće dovesti u pitanje ekonomsku stabilnost – zaključila je Brnabićeva.

Izvor:Alo.rs

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *