Sajam privrede zapadne Srbije „SPREG 2022“ od 7 – 9. aprila u Omni centru

Gradske vesti

Ovogodišnji sajam privrede zapadne Srbije „SPREG 2022“, održaće se u Omni centru od 7. do 9. aprila 2022. godine. Zbog pandemije Korona virusa sajam nije održan prethodnih godina, a ove godine će se na 70% štandova naći proizvođači.

“Ove godine sajam će biti održan na oko  2.000 kvm izložbenog prostora u glavnoj hali i na otvorenom, a mala hala služiće za propratne događaje. Potrudili smo se da sajam približimo i mladima, ali naravno pre svega program je u vezi sa svim značajnijim privrednim dešavanjima”, najavio je Jovan Grujić, u ime organizatora sajma, agencije „Gati“.

Posetioce na ovogodišnjem sajmu očekuje 61 izložbeni štand, od čeka je 19 na otvorenom, dok će u zatvorenom delu biti 42 štanda.

“Preliminaran broj izlagača je 135, a izlagači dolaze iz više od 30 gradova i opština Srbije. Važno je da istaknemo da je ove godine kada je u pitanju struktura  izlagača,  na 70% štandova su proizvođači, 30% ostala privreda. Ceo otvoreni izložbeni prostor posvećen je poljoprivredi kao što su: traktori, mehanizacija i priključne mašine, oprema za navodnjavanje, rasadnici, cvečari”, poručio je Grujičić i dodao da je ovogodišnji SPREG organizovan uz podršku lokalnih, turističkih organizacija i udruženja preduzetnika, a izlagači su iz opština Ljig, Osečina, Mionica, Bogatić, Priboj, Odžaci i Bač, grad Zrenjanin, grad Valjevo i  preduzeće „Agrorazvoj“.

„Pored centralnog izložbenog prostora pripremili smo i niz propratnih događaja sa zanimljivim i aktuelnim temama. Ove godine u okviru sajma biće održan i sajam zapošljavanja, tačnije u petak, 8. aprila, a očekuje se i učešće dvadesetak poslodavaca i poseta od par hiljada kandidata“, rekao je Grujić.

Otvaranje sajma je predviđeno 7. aprila 2022. godine u 10.30 časova, a svečano će ga otvoriti Dejan Stojnić, komercijalni direktor kompanije „Blist“.

PROPRATNI DOGAĐAJI NA SAJMU:

ČETVRTAK 7.4.2022. godine:

12.00 časova – naziv teme: Mogućnost elektronske podrške unapredenju sistema bezbednosti hrane – predavač: prof. dr Dragiša Savić, redovni profesor, dekan tehnološkog fakulteta u Leskovcu, Univerziteta u Nišu.

13.00 časova – BudžetirAJMO” – predstavljanje elektronskog internet segmenta Projekta COR Gromobran (Građanski Otvoren Realan – Maksimalno Održiv Budžet- Redovno Aktivno nadgledan); Centar za održiv lokalni i regionalni razvoj Šušeoka, uz podršku Olof Palme Centra | Vlade Švedske

PETAK 8.4.2022.

10.00 – 13.00 časova  – NSZ Filijala Valjevo “Sajam zapošljavanja”

13.00 časova – Tribina: Akademija strukovnih studija Valjevo – “Znanje i veštine za novo vreme”.

Na ovogodišnjem 17. sajmu privrede zapadne Srbije, održaće se i nagradna igra i akcija “Štand za drvo”, a glavna nagrada će biti eko peć „Blist“. I ove godine se nastavlja prikupljanje novca za Treću osnovnu školu, prilozi za akciju „Drvo za sreću“, kako bi se obezbedilo 110 sadnica za dvorište škole.

B.J.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *