Sajam zapošljavanja u Valjevu

Gradske vesti

U okviru partnerstva Nacionalne službe za zapošljavanje(NSZ) – Filijale Valjevo i grada Valjeva, a u saradnji sa Regionalnom privrednom komorom, danas je organizovan jesenji Sajam zapošljavanja.

Direktor NSZ Valjevo Milan Đenadić je rekao da je na ovom sajmu u ponudi 250 poslova najrazličitijih profila. On se zahvalio svim kompanijama koje učestvuju na Sajmu zapošljavanja i partnerima- lokalnoj samoupravi i Regionalnoj privrednoj komori.

„Cilj NSZ je da stvorimo mogućnosti da svaki naš sugrađanin koji želi da radi, ima mogućnost da radi“, poručio je Đenadić.

Gradonačelnik Valjeva Lazar Gojković je pozdravio sugrađane i poslodavce i rekao da je ovo pravo mesto da se sretnu svi oni koji traže posao i oni kojima su potrebni radnici.

„Ponosan sam na činjenicu da su u Valjevu samo ove godine otvorene tri nove fabrike, uz dosta ostalih poslodavaca koji svakoga dana rastu i napreduju, pa samim tim raste i ponuda dobrih poslova. Sve je to zahvaljujući politici Vlade Republike Srbije i predsednika Srbije, jer je privredna aktivnost pravi pokazatelj stanja u društvu. Želim vam da na današnjem sajmu otpočne uspešan period u vašem poslovnom i privatnom životu, da nađete posao po svojoj želji i meri. Ponosan sam i na činjenicu da su danas sa nama i Predškolska ustanova „Milica Nožica“, prvi put na ovakvom sajmu. Izuzetno nam je značajno i bitno da se što više ljudi javi, jer u narednom periodu imamo potrebu za preko 100 radnih mesta u nova tri vrtića, koja će se uskoro otvoriti“.

“Veliko nam je zadovoljstvo što je ova gradska vlast na čelu sa gradonačelnikom Lazarom Gojkovićem, a uz pomoć Vlade Republike Srbije u prethodne tri godine u naš Grad dovela tri velika investitora. Zahvaljujući tome, otvoren je veliki broj radnih mesta kako direktnih, tako i indirektnih, jer mnoge naše domaće kompanije kao kooperanti rade za velike investitore. U prilog tome, posebno nam je draga činjenica da je trenutno na evidenciji NSZ oko 3350 nezaposlenih, a podsetiću da je krajem 2020. godine bilo oko 4600“, naglasio je član Gradskog veća zadužen za rad, zapošljavanje i socijalnu politiku Marko Jevtić.

Na jesenjem Sajmu zapošljavanja u Valjevu, kompanije „Hajsens“, „Krušik“, „Urban tehniks“, „Publik“, „Dunav osiguranje“, kao i JKP „Vidrak“, Predškoslka ustanova „Milica Nožica“, ali i Akademija Zapadne Srbije, Univerzitet „Singidunum“ su se predstavili Valjevcima i ponudili radna mesta različitih profila i obrazovanja.

Izvor: Lepa reč Valjeva

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *