Saopštenje Gradskog odbora Srpske napredne stranke Valjevo

Gradske vesti

Gradski odbor Srpske napredne stranke u Valjevu izražava duboku zabrinutost zbog pretnji smrću predsedniku Srbije Aleksandru Vučiću upućenih na večerašnjem protestnom mitingu ekstremista pred zgradom Predsedništva u Beogradu. Na mitingu je učestvovalo nekoliko ultradesničarskih partija koje su pozivale na nered i nasilje, uz pretnje da su “spremni za mnogo više od nereda”. Među ekstremistima su lažne patriote i predstavnici bivšeg režima ujedinjeni protiv Srbije, čiji je jedan pripadnik danas uhapšen, jer se na zakazani protest uputio sa snajperskom puškom. Po svim pokazateljima, namera ekstremista je da ugroze život predsednika Aleksandra Vučića.

Gradski odbor Srpske napredne stranke postavlja pitanje da li će policija reagovati protiv lažnih patriota i ultradesničara? Hoće li Tužilaštvo reagovati i uhapsiti osobe, koje su javno pozivale na ubistvo predsednika Srbije?

Ova planirana akcija, i to na Dan državnosti Srbije, ne sme ostati nekažnjena, kao što se u mnogim ranijim prilikama dešavalo na mitinzima desničara, koji su upadali u RTS sa motornim testerama i nosili vešala na Terazijama.

Gradski odbor SNS pruža punu podršku nadležnim državnim organima da stanu na put nameri ultradesničara da nasilnim metodama destabilizuju Srbiju.

Služba za informisanje

Gradski odbor Srpske napredne stranke Valjevo

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *