Sećanje na heroja pilota pukovnika Milenka Pavlovića

Gradske vesti
U četvrtak, 4. maja 2023. godine, biće obeležene 24 godine od herojske pogibije pilota pukovnika Milenka Pavlovića, komandanta 204. lovačko – avijaciskog puka Vojske Srbije.
Program povodom obeležavanja:
U 12 časova i 4 minuta – polaganje venaca na Spomenik pilotu pukovniku Milenku Pavloviću, u Bulevaru vladike Nikolaja u Valjevu, uz prigodan program.
U 12 časova i 30 minuta – polaganje venaca na Spomenik stradalima u ratovima od 1991. do 1999. godine, koji se nalazi na uglu Pasterove i Ulice Pilota pukovnika Milenka Pavlovića.
U 13 časova – polaganje venaca na Spomen obeležje u selu Bujačić.
Pilot pukovnik Milenko Pavlović, komandant 204. lovačko – avijacijskog puka Vojske SRJ rođen je 5. oktobra 1959. godine u Gornjem Crniljevu. Srednju vojnu školu je završio u Mostaru. Završio je Vazduhoplovnu vojnu gimnaziiju, potom i akademiju, a kroz karijeru je prošao sve komandne dužnosti u avijacijskoj eskadrili, izrastajuću u vrhunskog pilota i komandanta, jednog o najboljih koje je Vojska imala. Sahranjen je 6. maja 1999. godine na Novom bežanijskom groblju.
Država je pukovnika pilota Milenka Pavlovića posthumno odlikovala Ordenom za hrabrot. Eparhija valjevska SPC je 2011. godine porodici pukovnika Pavlovića uručila Orden Svetog vladike Nikolaja za junačko delo.
/redakcija/

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *