Sednica Gradskog veća

Gradske vesti

Danas je održana 63. sednica Gradskog veća, na kojoj je utvrđen predlog Zaključka o usvajanju godišnjeg programa zaštite, uređenja i korišćenja poljoprivrednog zemljišta na teritoriji grada Valjeva za 2022. godinu. Godišnjim programom se utvrđuje vrsta i obim radova koje treba izvršiti u periodu za koji se program donosi, dinamika izvođenja radova i ulaganjea sredstava.

Doneto je Rešenje o davanju saglasnosti na statut Narodnog muzeja Valjevo, a članovi Gradskog veća su na razmatranju imali i izveštaje o radu za 2021. godinu Centra za socijalni rad „Kolubara“, Centra za kulturu, Narodnog muzeja, Matične biblioteke „Ljubomir Nenasdović“, Moderne galerije, Internacionalnog umetničkog studija „Radovan Trnavac Mića“, Centra za negovanje tradicionalne kulture „Abrašević“, Zavoda za zaštitu spomenika kulture, Međuopštinskog istorijskog arhiva,  i Ustanove za fizičku kulturu „Valis“.

Utvrđen je predlog Odluke o raspisivanju Javnog poziva za učešće privrednih subjekata u sprovođenju mera energetske sanacije porodičnih kuća i stanova putem ugradnje solarnih panela za proizvodnju električne energije za sopstvene potrebe u unapređenje termotehničkog sistema putem ugradnje kalorimetra, cirkulacionih pumpi, termostatskih ventila i delitelja toplote na teritoriji grada Valjeva u 2022. godini. Javni poziv će biti objavljen na internet stranici grada Valjeva.

Članovi Gradskog veća su na današnjoj sednici utvrdili koeficijent za obračun i isplatu plate zamenika načelnika Gradske uprave grada Valjeva, a doneto je i rešenje o obrazovanju Žalbene komisije grada Valjeva.

Gradskog veće prihvatilo je Odluku o izboru direktnih korisnika – privrednih subjekata u sprovođenju mera energetske sanacije.

Izvor:VA014.info/B.J.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *