SERVIS eARHIV- BESPLATNO I BEZ ODLAZAKA U KATASTAR

Gradske vesti
Republički geodetski zavod (RGZ) je prošle sedmice pustio u rad servis eArhiv, koji omogućava svim građanima Srbije besplatan pristup dokumentima iz baze podataka Digitalnog arhiva RGZ-a. Ovaj servis je namenjen fizičkim i pravnim licima, uključujući advokate i javne beležnike, i pruža potpun uvid u pravni kontinuitet vlasništva nad nepokretnostima. Ubuduće, bez podnošenja zahtevu katastru, korisnicima će biti pružen uvid, pregled i poručivanje skeniranih arhivskih dokumenata. To znači da više neće potrebe da se građani upućuju u katastar, odnosno, svi podaci biće dostupni kod notara.
U Službi za katastar nepokretnosti u Valjevu kažu da je servis eArhiv tek pušten u probni rad. U početku biće dostupni podaci iz zemljišno-knjižnih uložaka i zemljišnih knjiga. Elektronski pristup arhivskim podacima omogućiće efikasniji rad i smanjiće “pritisak” korisnika, ističu u valjevskom Katastru.
U narednoj fazi RGZ omogućiće pristup i drugim tipovima arhivske dokumentacije poput arhivskih planova i zbirki isprava. Servisu eArhiv građani mogu da pristupe preko veb sajta Republičkog geodetskog zavoda.
/redakcija/

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *