SINIŠA MALI NA RTS Danas počinje uplata 10.000 dinara pomoći države!

Vesti iz Srbije i regiona

MINISTAR finansija Siniša Mali gostuje u Jutarnjem dnevniku RTS-a.

On je rekao da će danas i narednih dana biti ispunjeno obećanje predsednika Vučića.

– Danas sutra i prekosutra isplaćujemo jednokratnu pomoć od 10.000 dinara svim zaposlenima u obrazovanju. U prosveti i naučnima radnicima. Danas će leći novac zaposlenima u školama od posebnog interesa. Sutra svim zaposlenima u visokom obrazovanju i naučne saradnike. Prekosutra svima drugima – rekao je Siniša Mali

– Građani ne treba da brinu, mi sve isplaćujemo sa novca koji imamo na računu.

Mali je istakao da situacija nije jednostavna, da prati situaciju u svetu i da se vodi računa o svakom dinaru.

– Danas ćemo se sastati sa predsednikom i razgovarati o kapitalnim investicijama. Svaki projekat koji je započet se radi i privodi kraju. Razmišljamo i o narednom periodu. Ali ono što je bitno za građane je da vodimo računa o svemu, i ova pomoć danas je dokaz toga. Na sutrašnjoj sednici vlade ćemo dati preporuku lokalnim samouporavama da se zaposlenima u predškolskim ustanovama isplati pomoć – rekao je ministar.

On je podsetio da 16. maja počinje prijava 100 evra za mlade, i da će trajati do 30. maja.

– Prijava će ići na isti način kao i prošli put. Oni koji se nisu prijavljivali sada to mogu da urade, a oni koji su to uradili u januaru ne moraju da se prijavljuju. Nismo stali sa pomaganjem našim građanima. Država kontinuirano podržava naše građane – dodao je Mali.

Ministar finansija je rekao da je ostalo još četiri dana do uvođenja novog modela fiskalizacije u našoj zemlji.

– Moramo svi da razumemo zbog čega je novi sistem fiskalizacije važan. Da bi se borili protiv sive ekonomije. Svaki put kada nam ne daju račun, ili kada ne uzmemo račun, neko taj novac stavi u svoj džep, umesto da dođe u budžet kako bi nastavili da gradimo našu Srbiju. Ovaj novi sistem će nam pomoći da se borimo protiv sive ekonomije.

izvor:Alo.rs

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *