Skupština usvojila PGR „Kolubara“

Gradske vesti

Na današnjoj sednici Skupštine grada Valjeva, usvojen je predlog izmene i dopune Plana generalne regulacije „Kolubara“ – druga izmena.

Odlukom o izradi izmena i dopuna Plana generalne regulacije „Kolubara“ – druga izmena, predviđeno je da za potrebe izrade izmena i dopuna Plana generalne regulacije „Kolubara“ – druga izmena, nije potrebna izrada strateške procene uticaja plana na životnu saredinu.

Razlozi za izmenu i dopunu plana je što fabrika „Gorenje“, na ovom kompleksu planira proširenje proizvodnog programa u vidu izgradnje novih objekata. U kompleksu fabrike „Gorenje“, nalazi se postojeći gradski fekalni kolektor, za koji je kroz izmenu i dopunu ovog PGR – a planiran novi koridor za njegovo izmeštanje. Takođe, zbog izgradnje novih pogona fabrike, povećaće se broj zaposlenih radnika i ukazala se potreba za prostorom za formiranje parkinga za potrebe fabrike, kao i izmeštanje postojećeg stuba bazne stanice mobilne telefonije u okviru kompleksa fabrike na drugu lokaciju takođe u okviru fabrike „Gorenje“.

Naručilac i nosilac izrade izmena i dopuna Plana generalne regulacije „Kolubara“ – druga izmena je Gradska uprava grada Valjeva, Odeljenje za urbanizam, građevinarstvo, saobraćaj i zaštitu životne sredine. Obrađivač izrade plana je Saobraćajni institut CIP Beograd, a izmene i dopune PGR „Kolubara“ – druga izmena, finansira podnosilac inicative za izradu plana,odnosno „Gorenje“ doo Valjevo, deo Hisense grupe.

/redakcija/

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *