Srbija pod STRAŠNIM PRITISKOM: Zapadni mediji krenuli u brutalnu kampanju protiv Vučića i naše zemlje

Lažna država Kosovo koristi ovu situaciju

Novinarka Ljiljana Smajlović izjavila je da je Srbija dovedena u strahovito tešku situaciju zbog rata u Ukrajini, te da zapadni mediji koriste situaciju u Ukrajini kako bi ocrnili našu zemlju, što im daje izgovor da izjednače situaciju na Kosovu i Metohiji sa Ukrajinom.

Smajlović je dodala da premijer privremenih prištinskih institucija Aljbin Kurti koristi tu situaciju.

– Kad čitate izveštaje u zapadnoj štampi niko ne pominje ni Briselski sporazum, ni Rezoluciju 1244, ni postojanje UN. Evo šta kaže Asošijeted pres: “Srbi koriste isti argument oko Kosova koji Rusi koriste da napadnu Ukrajinu”. I kad se ta rečenica izgovori, to vas ubija u očima javnosti. Kurti to vidi, on to koristi – rekla je ona.

U prilog tvrdnji da zapadni mediji vode kampanju protiv Srbije i Vučića, svedoči i skandalozan potez švajcarskog državnog radija SRF1. Oni su preneli potpuno lažnu izjavu srpskog predsednika da će “Srbija napasti Kosovo” ako NATO ne zaštiti Srbe.

– Ako NATO ne zaštiti Srbe, Vučić kaže da će Srbi sami napasti Kosovo – objavio je SRF1, iako je istina potpuno drugačija.

Predsednik Vučić je zapravo izjavio da će braniti Srbe sa Kosova i Metohije od pogroma ako ih NATO ne bude zaštitio.

Podsetimo, predsednik je tokom istorijskog obraćanja javnosti govorio o pregovorima u Briselu i trenutnoj situaciji na Kosovu i Metohiji i tom prilikom poslao jasnu poruku NATO-u, poručivši im da “rade svoj posao”.

Vučić je taksativno naveo povrede sporazuma o upadima policije tzv. Kosova na sever Kosova i Metohije, a potom im je poručio da je posao NATO-a da obezbedi mir Srbima na severu KiM.

Predsednik je i jasno poručio da će zaštiti srpski narod od progona i pogroma.

– Ovo je najvažnija poruka i to je moja životna i politička poruka. Rekao sam ljudima da želim da budem zapamćen kao neko ko je čuvao mir i stabilnost, ali i svakako kao neko ko će zaštiti srpski narod od progona i pogroma. I to ću uraditi bez obzira na ličnu političku cenu, naš narod će biti zaštićen i to je najvažnija poruka – kazao je.

Izvor:Objektiv.rs

Total
0
Shares
Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Related Posts