“СРБИЈА ВАС ЧЕКА И БЕСКРАЈНО ВОЛИ” Вучић са младим спортистима: “Ми веће богатство од овога немамо”

Vesti iz Srbije i regiona

ПРЕДСЕДНИК Александар Вучић угостио је младе спортисте са Косова и Метохије, из Републике Српске и дијаспоре, учеснике кампа “Србија те зове 2023”.

 

Председник Вучић се обратио својим младим гостима.

– Драга децо, дивни млади људи, хвала вам. Чини нас поносним што много деце из региона и Америке и Европе, са КиМ долазе у Београд и показују љубав према Србији, то нам значи и поносан сам на ваше присуство овде, захваљујем репрезентативкама што су радиле са децом. Мој отац је пореклом са друге стране Дрине и увек су певали “Ој, Србијо, мила мати, увек ћу те тако звати” – казао је председник.

Он је учесницима кампа “Србија те зове 2023” који, како је навео, већ четврту годину заредом долазе из САД, западне Европе, Северне Македоније, Црне Горе, Албаније, Хрватске, Републике Српске, захвалио што долазе у Београд и показују толику љубав према Србији.

– Радујем се вашем доласку овде. То је 10 или 11 дана. Могли сте да останете још мало, да уживате у Београду и Србији – рекао је председник.

Вучић је истакао да је уверен да је спортски дух оно што је несаломиво и ствара вредне и марљиве људе који ће високе циљеве ставити пред себе.

– Хоћу да се захвалим и нашим кошаркашким репрезентативкама овде присутним. Они који се баве спортом, одлично знају да губе, али знају и да је победа увек циљ. Децо, не постављајте себи мале циљеве, немојте да уживате у оговарању и критиковању других, размишљајте шта ви можете да учините за себе, своју породицу и земљу. Ваша пожртвованост ће увек да се види. Када будете радили, онда ћете достиће највише циљеве. Сањајте велике снове, када их не сањате, тешко да можете нешто да урадите. Пред нама је Експо 2027, најавили смо страховито амбициозне циљеве – додао је Вучић.

– За нас је важно да када сањамо велике снове, да их и остваримо. Гурајте право, снажно и напред. Пре само неколико година, када смо се борили за “Београд на води”, много људи је било против. Замислите да смо одустали… Урадићемо све, снага, воља, чврстина, одлучност, високо постављена летвица, чекамо вас да то све постигнете. Не би Бубка прескочио шест метара, да није високо поставио летвицу. Ми вас чекамо, ово је ваша земља, ма одакле да сте дошли. Србија вас увек чека и бескрајно воли. Желим вам пуно среће и да пригрлите велике снове. Видимо се и следеће године – поручио је председник младима.

Вучић је од девојчице из Хрватске добио на поклон – урамљену заставу, док је заједнички поклон малишана дрес на ком су потписи учесника кампа “Србија те зове 2023”.

Izvor:Novosti.rs

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *