СТИЖЕ НОВИ ТОПЛОТНИ ТАЛАС: Метеоролог најавио – температуре ће ићи и до 40 степени

Vesti iz Srbije i regiona

У СРБИЈИ ће данас бити сунчано време са температуром до 25 степени и дани који нам долазе биће пријатни, док се поновни долазак топлотних таласа очекује око 15. јула, када ће температура опет расти и изнад 35 степени.

Метеоролог Ђорђе Ђурић објавио је нову временску прогнозу и најавио да је могуће чак да жива у термометру дође и до 40. подеока.

– Након веома пријатног освежења, пред нама су веома пријатни и угодни летњи дани, који ће бити претежно сунчани или умерено облачни. Максимална температура у понедељак и у уторак биће и испод просечних вредности и кретаће се у понедељак од 22 до 25, а од уторка од 23 до 27 степени – написао је Ђурић на Фејсбуку.

У среду топло и температуре се враћају на просечне за јул и биће од 26 до 30 степени.

– Од четвртка још топлије, а од петка се очекује нови топлотни талас, тако да ће максималне температуре за следећи викенд бити преко 35 степени, а према данашњим прогнозама око 20. јула се очекује и до 40-41 степен – објавио је метеоролог.

Свежије ноћи и јутра

– Све до четвртка и ноћи и јутра биће свежији и веома угодни за спавање, уз минималне температуре од 10 до 16, понегде чак и испод 10 степени, али се од наредног петка уз топлотни талас поново очекује и дужи низ тропских ноћи, а то су ноћи током којих се минимална температура не спушта испод 20 степени – написао је он и додао:

– Према тренутним прогнозама, наредних 10 до 15 дана не очекују се падавине, а освежење са пљусковима и грмљавином очекује се око 25. јула.

Временска прогноза за наредне дане

У уторак и среду променљиво облачно са сунчаним интервалима и углавном суво, са максималном температуром од 23 до 28 степени.

Затим у већини дана сунчано и све топлије, само се у петак на северу, а у суботу и у осталим крајевима, очекује пролазно наоблачење, понегде са краткотрајном кишом или пљуском са грмљавином, саопштио је Републички хидрометеоролоški zavod

Izvor:Novosti.rs

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *