SVE ŠIRA TURISTIČKA SARADNJA SA REPUBLIKOM SRPSKOM

Gradske vesti
Posle Trebinja i Banja Luke, Višegrad je treći grad u Republici Srpskoj (BiH) sa kojim je Valjevo potpisalo protokol o saradnji u oblasti turizma. Valjevci rado posećuju sajmove i festivale u RS a sve veće je i interesovanje za vikend-ture zbog bogate turističke ponude ovih destinacija, posebno tokom leta. Zauzvrat, i Valjevo ima šta da ponudi gostima iz RS, od bogate istorije, spomenika kulture, manastira i gastronomije, uključujući i izlete na Divčibare i druge valjevske planine, kao i gradske manifestacije.
Na poziv opštine Višegrad predstavnici Turističke organizacije Valjevo (TOV) bili su gosti na proslavi Dana opštine i slave grada. U okviru proslave direktorka TOV Ana Marković i direktor TO Višegrada Marko Božić potpisali su Protokol o međusobnoj turističkoj saradnji na prijemu u Andrić-gradu.
Po rečima Ane Marković, dosadašnja saradnja između dve turističke organizacije bila je i ranije uspešna, a sada je samo formalizovana. Protokolom je predviđeno unapređenje saradnje u turizmu, kulturi, sporta i ugostiteljstva.
/redakcija/

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *