Svečano otvorena izložba cveća i sadnog materija u parku na Jadru

Gradske vesti

Izložba cveća i sadnog materijala u parku na Jadru svečano je otvorena danas i trajaće do 23. aprila 2023. godine.

„Izuzetno mi je zadovoljstvo i velika čast što sam danas ovde ispred grada Valjeva na otvaranju izložbe cveća i sadnog materijala. Godinama ta manifestacija nije bila prisutna u Valjevu, bilo je nešto u okviru Tešnjarskih večeri, ali ne na ovom nivou i u ovom obimu. Ovom prilikom bih želeo da se zahvalim našim kolegama iz „Agrorazvoja“, što su posle toliko godina obnovili ovu manifestaciju i ja im želim da ova manifestacija ima tradiciju, da svake godine bude u što većem obimu i sa velikim brojem izlagača. Naravno, ovom prilikom bih pozvao i sve naše sugrađane da posete manifestaciju. Valjevo je danas u cveću, sadnom materijalu, veoma lepo izgleda i došlo je na mapu gradova koji imaju ovu manifestaciju. Još jednom da se zahvalim svima i da kažem da će Grad sve manifestacije podržavati. Ova izložba sadnog materijala i cveća ide kroz program  podsticaja u poljoprivredi, kolege iz „Agrorazvoja“ su je uvrstile u taj program i želim im svu sreću“, kazao je pomoćnik gradonačelnika Valjeva Dragutin Kuzmanović.

Na  izložbi je prisutno 20 izlagača iz Valjeva, Kragujevca, Ljiga, Uba, Barajeva i Šapca.

„Meni je inspiracija bila park Manjež u Beogradu, koji već godinama unazad imaju sajam holtikulture,  a s obzirom na to da sam godinama radila i živela u Beogradu, kada se renovirao park to mi je bila ideja i evo, ideja je sprovedena u delo. S obzirom na to da je radni dan, sajam je posećen i nadamo se da će ova manifestacija zaživeti i da smo napravili nešto lepo i novo u gradu, odnosno oživeli smo staru tradiciju izložbe cveća, koja je bila poslednji put po nekom mom saznanju 1984. godine“, rekla je Snežana Birčanin iz „Agrorazvoja“.

Organizator izložbe je preduzeće „Agrorazvoj – valjevske doline“, uz podršku grada Valjeva.  Prema rečima organizatora, izložba je u prodajnoj formi. Od rasada cveća na izložbi se mogu videti rasadi jednogodišnjeg, dvogodišnjeg i višegodišnjeg cveća, žbunaste vrste, cvetno – dekorativne, lisno – dekorativne, kao i sadnice drvenastih vrsta, četinarskih i listopadnih, a cilj  izložbe jeste da se našim proizvođačima omogući da promovišu svoj rad i svoje proizvode.

/redakcija/

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *