TEREN IZA GIMNAZIJE U NOVOM RUHU

Gradske vesti
Preuređenjem košarkaškog terena iza Valjevske gimnazije, koje je juče počelo, biće obogaćena i njegova namena. Po rečima Predraga Jevtića, direktora Valjevske gimnazije, ovaj prostor biće prilagođen za održavanje različitih programa, ne samo sportskih, već i  tribina, koncerata, letnjeg bioskopa i drugih sadržaja, koji se priređuju u amfiteatrima na otvorenom prostoru.
“Polukružni teren dobiće dva reda tribina, mini-pozornicu za koncerte i priključak za struju, kako bi ovo mesto postalo višenamensko, pogodno za raznovrsne sadržaje i, samim tim, mesto okupljanja mladih, koje privlače i drugi programi osim sportskog.”- kaže Jevtić.
Po rečima Vladimira Miškovića, člana Gradskog veća, dobijena je saglasnost od svih nadležnih institucija, Republičke direkcije za imovinu i Zavoda za zaštitu spomenika kulture u Valjevu.
” Radovi podrazumevaju izgradnju betonske podloge preko koje će biti postavljen tartanski sloj. Biće tu i koš, kao i redovi malih tribina sa izgledom amfiteatra. Za preuređenje ovog košarkaškog terena Grad Valjevo je izdvojio 6 miliona dinara. U centru grada ne postoje sportski tereni, tako da će ovaj prostor poslužiti i za sport  i druge programe na otvorenom.”- pojašnjava Mišković.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *