Традиционална манифестација „Дан малине“ у недељу у Бранковини

Gradske vesti
Манифестација „Дан малине“ одржаће се у недељу, 25. јуна 2023. године у Бранковини. Организатор манифестације је Туристичко друштво „Љуба Ненадовић“, а генерални покровитељ Град Ваљево.
Изложбом малина у 10.00 часова почиње манифестација, а свечано отварање заказано је за 11.30 часова, након чега следи културно – уметнички програм, проглашење победника и додела награда, као и предавање Пољопривредне стручне службе.
У 12 часова ће се одржати Сеоске олимпијске игре.
„Манифестација почиње у 10 часова изложбом малина. Као и сваке године, у 11.30 часова почиње културно – уметнички програм, који ће бити доста богатији у односу на претходне године. Ове године смо радили мало више на томе и значајно обогатили програм. Новина ове године је да ће се одржати Гастро фест у оквиру манифестације и сви који су заинтересовани да учествују на такмичењу у кувању гулаша у котлићу, могу се пријавити на број телефона: 064/4669014. Позивам све заинтересоване да дођу и подрже „Дан малине“, 61. по реду манифестацију“, нагласио је Саша Јефтић, председник МЗ Бранковина.
Пољопривредна и саветодавна стручна служба Ваљево као и године учествује у одабиру пољопривредних произвођача, у овом случају малинара, који ће се представити на овогодишњој манифестацији.
„Мени је драго да већ дуги низ година Пољопривредна саветодавна и стручна служба учествује у стручном делу. Ми смо и ове године одабрали негде око 25 излагача и још увек су моје колеге воћари на терену. Бирамо најбоље пољопривредне произвођаче малина у Колубарском округу. Оно што бих хтео да кажем је да ће и ове године бити неколико категорија: за квалитет изложених малина, најбољи произвођачи, највећи произвођачи, људи који су млади, а баве се производњом малине, људи који су допринели развоју малинарства, тако да ће бити интересантна изложба. Позивам све заинтересоване да дођу и подрже ову манифестацију, јер програм је изузетно богат и било би штета то пропустити. Још једном, захваљујем се организаторима што су Пољопривредну стручну службу препознали као свог партнера на овој значајној манифестацији“, казао је Светислав Марковић, директор Пољопривредне и саветодавне стручне службе Ваљево.
Спортски савез Ваљево традиционално и ове године организује Сеоске олимпијске игре, а из организације су најавили промењену форму игара, што ће према њиховим речима знатно привући већи број људи.
„Ми традициоонално организујемо Сеоске олимпијске игре и тај циклус започињемо управо у Бранковини. То се и уклапа јер је ипак Бранковина историјско место, а ове игре и служе да чувају традицију српског народа, тако да нам је драго да ту одржавамо такмичење код наших добрих домаћина. Ове године, Сеоске олимпијске игре иду у малом измењеном формату, дакле дозволићемо и појединачно учешће одређених заинтересованих људи, који ће такође моћи да се опробају у традиционалним дисциплинама и након тога, ми ћемо те бодове збирно сабирати ко је из ког села, на тај начин ћемо добити екипно листу и на крају свих турнира ћемо имати финалисте на финалу на Ставама. То смо урадили зато што имамо нека мања села, који не могу да окупе екипу од 10 – 15 такмичара, тако да мислимо да ћемо на овај начин привући још неке заинтересоване“, рекао је Марко Јовановић из Спортског савеза Ваљево.
/redakcija/

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *