Treća konferencija „Digitalna promocija turizma u Valjevu“

Gradske vesti

U okviru Tešnjarskih večeri, održana je Treća konferencija „Digitalna promocija turizma u Valjevu“, koju je tradicionalno organizovalo Udruženje za ekonomsko osnaživanje žena uz podršku Turističke organizacije Valjeva i grada Valjeva.Cilj ove konferencije bio je promovisanje turističke ponude valjevskog kraja modernim informacionim i digitalnim tehnologijama.

Katarina Dragićevič, turizmolog, novinar i TV lice, dala je svoj osvrt o važnosti i načinima efikasne promocije na digitalnim kanalima u cilju promovisanja Valjeva kao turističke destinacije. Na konferenciji je učestvovao i Pavle Branković, preduzetnik i ugostitelj iz Beograda, food influenser, koji na društvenim mrežama TikTok i Instagram ima stotine hiljada pratilaca koji slušaju njegove savete o restoranima koji služe ukusnu hranu. On je u svom izlaganju zaključio da efikasna promocija na društvenim medijima zahteva konstantan, posvećen rad i praćenje razvoja algoritama, ali i da turistički proizvod zahteva kompleksno planiranje kako bi digitalna promocija imala maksimalan efekat. Učesnicima konferencije obratio se i Jovan Grujić glavni i odgovorni organizator najvećeg regionalnog Sajma privrede SPREG, koji je dao osvrt na proces organizovanja sajma pre i posle digitalizacije u turizmu. Ivana Marković, predavač Akademije strukovnih studija Zapadna Srbija, odsek Valjevo, predstavila je rezltate istraživanja na temu „Uticaj društvenih medija na odabir destinacije“. Nataša Mićević, kao predstavnik uspešnog tima koji vodi prestižni hotel Crni Vrh na Divčibarama, upoznala je učesnike konferencije za inovacijama u digitalnoj promociji koja se primenjuje u hotelijerstvu u cilju postizanja o održavanja satisfakcije turista. Za kraj konferencije, Nemanja Damljanović obratio se publici predstavivši Ranč Harmoniju koji upotpunjuje turistički proizvod Valjevskog kraja uslugama namenjenim ljubiteljima konjičkog sporta.

Veliki broj pitanja za govornike na konferenciji, interakcija i korisna razmena informacija pokazatelj su uspešnosti treće konferencije „Digitalna promocija turizma u Valjevu“. Učesnici su zaključili da je neophodna saranja i umrežavanje na svim nivoima nosioca turističkog proizvoda kako bi promocija Valjeva kao turističke destinacije u digitalnim medijima ostvarila pun potencijal.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *