TRIBINA ECO5- TURIZAM I ZELENE INVESTICIJE

Gradske vesti
U susret Svetkom danu turizma, koji se od 1979.godine obeležava svakog 27.septembra, održana je tribina ECO5 na Akademiji strukovnih studija u Valjevu. Ujedno je proglašen i pobednik foto-konkursa “Oseti duh Valjeva”. Uz Akademiju strukovnih studija, organizatori tribine su i Turistička organizacija Valjevo, Udruženje za ekonomsko osnaživanje žena i Klub Ars Nova.
Ekologija, ekonomija, efikasnost, energija i edukacija su osnovni preduslovi u razvoju turizma, ali i standardi, koji bi trebalo da budu ostvareni u svim segmentima privrednih delatnosti. Otuda projekat ECO5 ukazuje da bi ekonomski razvoj trebalo da prati i odgovorno ponašanje u najbližem okruženju, kao i u prirodi. Iz ugla turističkoj razvoja Valjeva direktorka Ana Marković istakla je da TOV, zajedno sa Turističkom organizacijom Srbije, radi na projektu infrastrukturnog ulaganja uz očuvanje prirode i autentičnost tradicije, kulture i domaćih proizvoda. “Važno da se organizacije i institucije umrežavaju u cilju zajedničkog delovanja i implementaciji novih ideja i znanja, posebno što ćemo uskoro imati i Program razvoja turizma u Valjevu od 2023. do 2030.godine, koji je nastao u saradnji grada Valjeva i Centra za istraživanje i studije turizma iz Novog Sada”. -rekla je Marković.
Pobednik foto konkursa “Oseti duh Valjeva” je Goran Mirosavić, koji je predstavio pobedničke fotografije reke Gradac i Hrama Vaskrsenja Hristovog.
/redakcija/

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *