TURISTIČKA ORGANIZACIJA VALJEVO-BAZARSKI I SAJAMSKI DANI

Gradske vesti
Jesen je doba koje je tradicionalno u duhu predstojećih slava i novogodišnjih praznika, pa u Turističkoj organizaciji Valjevo (TOV) uveliko teku pripreme za bazarske i sajamske dane, kako bi obogatili turističku ponuda grada i doprineli prazničnoj atmosferi. Po rečima Ane Marković, direktorke TOV, od 14. do 19.novembra biće priređen “Novembarski bazar” na Gradskom trgu.
” Bazar je prilika da pojedinci, udruženja, vredne domaćice i domaćini predstave svoje proizvode, bilo da su iz “jesenjeg” asortimana ili njihove proizvodnje, kojom se bave tokom cele godine. Sve više je zainteresovanih za učešće na bazarima i da oni duže traju, jer im se pruža mogućnost da prihoduju, da se na taj način promoviše njihov rad i prozvodi. S druge strane, to je i prilika da naši sugrađani i turisti pazare proizvode kojih nema u prodavnicama.Na “Novembarskom bazaru” očekujemo učešće do 25 izlagača. Uvek to bude lepa slika na Gradskom trgu, tako da je centar grada u bazarskim danima prometniji i “življi”.
Lokacija Gradskog trga u potpunosti odgovara izlagačima, jer je dinamična, ne samo zbog svakodnevnih prolaznika, već i turista u poseti valjevskim znamenitostima. Već sledećeg meseca organizovaćemo “Novogodišnji bazar” od 20. do 31.decembra. Takođe, u saradnji sa Eparhijom valjevskom, treći put zaredom, biće organizovana manifestacija “Božićno seoce” 5. i 6.januara 2024.godine na platou isped Hrama Vaskrsenja Hristovog.
Do sada se pokazalo da je “Seoce” svetkovina porodičnog okupljanja, gde su roditeljima sa decom omogućeni različiti sadržaji, od prodajnih izložbi, koncerata i pozorišnih predstava. Trudimo se da porodicama sa decom ukažemo na lepotu praznika u porodičnom okruženju kroz sadržaje koje će pamtiti i zabeležiti na fotografijama.”- kaže Ana Marković.
U predstojećem periodu TOV će predstaviti turističku ponudu Valjeva na nekoliko sajamskih manifestacija u Srbiji, najavljuje direktorka Marković.
” Pripremamo se za učešće na Sajmu “Food Vision i Wine Vision” od 16. do 19.novembra u Hali pet na Beogradskom sajmu, na kome će biti predstavljena gastronomska mapa Srbije i regiona. TOV Valjevo, u okviru Turističke organizacije Srbije, predstaviće na svom izložbenom prostoru duvan čvarke- brend valjevskog kraja. Učestovaćemo potom na Međunarodnom sajmu turizma u Kragujevcu od 23.do 25.novembra, koji je ujedno i Sajam seoskog turizma i se održava već četrnaest godina zaredom. Na ovom sajmu predstavićemo turističku ponudu seoskih domaćinstava i najavićemo i zimsku sezonu na Divčibarama. Takođe, na Sajmu turizma od 30.novembra do 2.decembra u Novom Sadu, promovisaćemo celokupnu turističku ponudu Valjeva, uključujući hotelijere, koji će predstaviti svoje hotelske kapacitete. U skoro istom periodu, od 30.novemra do 3.decembra, učestvovaćemo na Sajmu etno hrane i pića u Beogradu, zajedno sa Regionalnom privrednom komorom Valjevo. Na ovom sajmu izložićemo domaće prehrambene proizvode, koje priprema Udruženje žena iz Kamenice a predstavićemo vina i rakije iz našeg kraja. “
Od ostalih aktivnost u TOV-u Ana Marković najavljuje završetak projekta turističke signalizacije grada, kako bi Valjevo dobilo odgovarajuće table za turiste, na kojima bi bile označene gradske lokacije, ali i destinacije u okruženju grada. Na njima će biti  obeleženi turistički lokaliteti kao deo saobraćajne signalizacije sekundarnog značaja, po standardima i zakonskim propisima postavljanja signalizacije.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *