U NAJAVI REKONSTRUKCIJA VELIKE SALE DOMA KULTURE

Gradske vesti
Velika sala Centra za kulturu (CZK) u Valjevu biće rekonstruisana do kraja ove godine, zahvaljujući subvenciji Ministarstva kulture i sredstvima Grada Valjeva.Ukupna vrednost radova, koji bi trebalo da počnu u septembru,  je 31 milion dinara. Po rečima Nemanje Rasulića, direktora CZK, duže od šezdeset godina postojanja Doma kulture, preinačenog u CZK 2009.godine, nije bilo većih investicionih ulaganja u ovu ustanovu.
” Pre dve godine urađena je projektna dokumentacija za rekonstrukciju enterijera velike sale, računajući na sredstva Ministarstva kulture putem konkursa “Gradovi u fokusu”. Imajući u vidu da su projektom bili predviđeni složeni i obimni radovi, vredni 150 miliona dinara, nadležno ministarstvo nije odobrilo ta sredstva na prošlogodišnjem konkursu, kojim subvencioniše ulaganja u ustanove kulture u svim lokalnim samoupravama. Početkom ove godine smo se ponovo javili na konkurs, tačnije, konkurisali smo samo sa prvim delom sveobuhvatnog projekta i dobili subvenciju od 16 miliona dinara za uređenje velike sale. Subvencija grada je 15 miliona dinara. Prvi deo projekta podrazumeva arhitektonske, elektrotehničke i hidrotehničke radove, kao i ugradnju protivpožarnog sistema. Sledeći nedelja biće raspisana javna nabavka za izvođača, tako da bi radovi trebalo da počnu za dva meseca.”-kaže direktor Rasulić.
Direktor napominje da, s početkom radova u velikoj sali, CZK neće moći da radi u punom kapacitetu. Ističe i da je u prošloj godini realizovan 121 program, ne računajući rad bioskopa, kojima je prisustvovalo 55.372 posetilaca. U Bioskopu 85 je prikazano 659 filmova sa 21.453 gledalaca, tako da je ukupan broj posetilaca oko 77.000.
/redakcija/

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *