U Valjevu infrastrukturni radovi u punom jeku

Gradske vesti
I pored loših vremenskih uslova, infrastrukturni radovi u Valjevu su u punom jeku i koristi se svaki trenutak za ulepšavanje kako grada, tako i valjevskih sela.
Tako su danas počeli radovi na montaži legi ograde u parku Pećina, pored magistralnog puta za Loznicu. Rukovodilac Odeljenja za građevinsko zemljište i infrastrukturu Branko Vuković je obišao radove, uverio se da sve teče po planu i naglasio da je postavljanje ograde od velikog značaja za bezbednost, prvenstvo najmlađih sugrađana, koji svakodnevno provode vreme u tom prostoru koji je predviđen za igru. Izvođači radova su VA Gradnja, Trgometaling i SZR „Toške“, a vrednost radova je 3 miliona dinara sa pdv-om.
Nakon završenih radova na rekonstrukciji vodovodne mreže, danas se takođe asfaltira i Kordunaška ulica, u dužini od 210 metara. Izvođač radova je Autotransport, a asfaltiranje vrši PZP Valjevo.
„Završetkom ovih radova, uređena je kompletna infrastruktura u ovoj ulici“, izjavio je rukovodilac Odeljenja za građevinsko zemljište i infrastrukturu Branko Vuković i dodao da su trenutno u toku radovi u jednoj od najvažnijih gradskih ulica – Knez Miloševoj. U toku je redovno održavanje trotoara u ovoj ulici, a radove izvodi preduzeće „Nigrad“.
Takođe, u toku su radovi na rehabilitaciji interne saobraćajnice u Naselju Zbratimljeni gradovi. Tom prilikom rukovodilac Odeljenja za građevinsko zemljište i infrastrukturu Branko Vuković je obišao radove i konsultovao se sa direktorom Predškolske ustanove “Milica Nožica” Milanom Radovićem oko uređenja prostora do kapije vrtića „Naša Radost“, koji svakodnevno koriste roditelji koji dovode decu u ovo obdanište.
„Jako je bitno zbog svih meštana u ovoj MZ da prostor koji svakodnevno koriste bude uređen i u narednom periodu ćemo raditi na tome da u naseljima gde ima ovakvih problema rešavamo pozitivno“, poručio je Vuković.
Vuković je napomenuo da su u toku radovi i na investicionom održavanju spomen obeležja kod Tržnice na Petom puku, gde će do kraja nedelje biti urađen i asfalt. Izvođači radova su VA Gradnja, STR „Toške“ i Trgometaling.
Tokom proteklog vikenda, u valjevskom selu Gola Glava asfaltiran je put u dužini od 600 metara, u zaseoku Donja Jautina.
Radove je obišao pomoćnik gradonačelnika grada Valjeva Dragutin Kuzmanović, koji je tu priliku iskoristio sa porazgovara sa meštanima.
Meštani sela Gola Glava, odnosno zaseoka Donja Jautina, zahvalili su se gradskom rukovodstvu i istakli da je ovo dokaz koliko lokalna samouprava vodi računa kako o gradskim, tako i o seoskim sredinama.
/redakcija/

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *