U Valjevu obeležen Svetski dan autizma

Gradske vesti

Na Gradskom trgu u Valjevu danas je u organizaciji Udruženja građana „Autizam“ Valjevo, obeležen Svetski dan osoba sa autizmom.

Prisutne je pozdravio gradonačelnik grada Valjeva Lazar Gojković.

„Danas kada obeležavamo Svetski dan osoba sa autizmom, želim da vas pozdravim u ime grada Valjeva i da vam svima poručim, naročito onima čije se porodice i njihovi članovi svakodnevno bore, da imaju punu podršku grada Valjeva i da je jako važno da ih u toj borbi nikada nećemo ostaviti same. Grad Valjevo sprovodi brojne mere podrške svim kategorijama stanovništva kojima je pomoć potrebna. Ponosni smo na činjenicu da je Valjevo grad koji nema listu čekanja za uslugu ličnog pratioca, što je i najskuplja usluga socijalne zaštite i drago mi je što smo izdvojili novac da pomognemo našim sugrađanima i njihovim porodicama da nesmetano obavljaju svoje svakodnevne obaveze“, naglasio je  Gojković.

Priređen je i prigodan program, u kome su učestvovala deca iz Predškolske ustanove „Milica Nožica“, kao i učenici osnovnih škola sa teritorije grada Valjeva. Direktor Predškolske ustanove „Milica Nožica“ Milan Radović je naglasio da bez zajedništva i bez ljubavi nema budućnosti i da sve razlike treba da budu naša snaga. Kako je rekao, današnji program koji je izveden povodom Svetskog dana osoba sa autizmom jeste rezultat svakodnevnih aktivnosti PU „Milica Nožica“.

Gabrijela Šipoš,  predsednica UG “Autizam” Valjevo se zahvalila svim učesnicima, donatorima i svima koji su pružili podršku u organizaciji ove manifestacije.

„Ponosna sam što ste se okupili u ovolikom broju na obeležavanju Svetskog dana autizma i da ujedno date podršku za što bolji razvoj i odrastanje naših drugara sa autizmom, koji se sa vama druže po vrtićima, školama i dnevnom boravku. Ovo je druga po redu manifestacija i posebno mi je zadovoljstvo da se ova manifestacija omasovila u odnosu na prošlu godinu, a nadam se da će sledeće godine biti još masovnija nego ove godine. Izražavam zadovoljstvo i veliku zahvalnost prvenstveno PU „Milica Nožica“, Gradskoj upravi grada Valjeva, Centru za socijalni rad, donatorima, osnovnim i srednjim školama i Dnevnom boraku za osobe sa invaliditetom, koji su nam pružili pomoć i podršku svojim prisustvom. Mi sve ovo ne bi mogli da postignemo bez podrške prvenstveno lokalne samouprave, donatora, Ministarstva za rad, zapošljavanje, socijalna i boračka pitanja, Autizma Srbije, medija i obrazovanih istitucija, kako škola, tako i predškolskih ustanova, koji su nas u svemu podržavali koliko god su mogli, a mi smo dobili priliku da se svima iskreno zahvalimo i produbimo iskrenu saradnju“, kazala je Gabrijela Šipoš.

/redakcija/

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *