Ugradnja parking senzora na 195 parking mesta

Gradske vesti

Nakon petogodišnje pauze ovog meseca počelo je sa radom pauk vozilo koje je u sastavu Parking služe JKP Vidrak.

„Specijalno vozilo PAUK za uklanjanje nepropisno parkiranih vozila kako na kolovozu i trotoarima tako i sa prostora javnih zelenih površina u saradnji sa Saobraćajnom policijom, komunalnom inspekcijom i milicijom počeo je po nalogu da uklanja nepropisno parkirana vozila! Načelan dogovor je da se ne preuzimaju restriktivne mere, već da se uvede red i kultura parkiranja u samom gradu. Godinama je to problem u gradu, a i samih građana gde se dešava da korisnici parkiranja koji svoje obaveze izmiruju uredno plaćanjem parkiranja ne mogu da se isparkiraju zbog vozila koja ih zatvore odnosno krše propise i samu Odluku o parkiralištu grada Valjeva“, rekla je Ksenija Badem, direktorka JKP „Vidrak Valjevo“.

U slučaju da vozilo nije  propisno parkirano za ovaj prekršaj  izriče se mandatna kazna u iznosu od 5.000,00 dinara koja ako se izmiri u roku od osam dana iznosi 2.500,00 dinara. Za uklanjanje vozila i  odvoz na depo Vidraka koji se nalazi u Suvoborskoj ulici iznos koji je potreban platiti je 5.110,00 dinara. Ako se uklonjeno vozilo ne preuzme  isti dan, za svaki naredni dan plaća se ležarina  od  728,00 dinara.

Ako se u slučaju dizanja vozila vlasnik pojavi na licu mesta, pored mandatne kazne platićete pokušaj nošenja koji iznosi  1.457,00 dinara.

„U gradu Valjevu kontrola i naplata parkiranja se vrši u dve zone na 1905 parking mesta. Cena parkiranja je 40,00 dinara u crvenoj zonii ograničena je na 180 minuta dok u plavoj zoni nema vremenskog ograničenja, a cena satnog parkiranja je 25,00 dinara“, istakao je Nenad Beljić, šef Parking službe i najavio ugradnju parking senzora na parking mestima u Valjevu.

„U JKP „Vidrak“ ovih dana počeće i ugradnja parking senzora na 195 parking mesta gde će građani putem aplikacije koja se može preuzeti  na „ Play store“ pratiti slobodna parking mesta. Senzori će biti postavljeni na parkinzima iza RFZO i Jugopetrol 1 kao i u delovima ulica koja pripadaju crvenoj zoni (Karađorđeva, Vuka Karadžića i Čika Ljubina kod Narodnog muzeja). Sve ovo realizovaće se preko programa  „SMART CITY“  za čije apliciranje je učestvovao grad Valjevo“, zaključio je Beljić.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *