UKRAŠAVANJE PEĆINE DEKORATIVNIM BILJKAMA

Gradske vesti
U Parku Pećina ovih dana je počela sadnja ukrasnih sadnica i grmova u nastavku programa pošumljavanja Pećine u nadležnosti JP “Agrorazvoj-valjevske doline”. Nabavljeno je 300 dekorativnih sadnica, koje su u fazi listanja. Po rečima Đorđa Čolića, samostalnog saradnika za šumarstvo, sad su se stekli svi uslovi za sadnju.
” Vremenske prilike nam nisu išle na ruku, ali ne kasnimo sa sadnjom. Naručili smo sadnice preko javnog poziva i opredelili se za ponudu rasadnika “Jovanja-Erozija” iz sela Balinovića. Izabrali smo dekorativnu japansku trešnju, kao i ukrasno šiblje spiree i vajgele. To su veoma lepe biljke na oko a ne zahtevaju preteranu negu. U sadnji su angažovani radnici “Erozije” iz Valjeva. Želeli smo da sadnjom dekorativnih i cvetnih biljaka obogatimo izgled Pećine, kao što smo planirali i obećali građanima Valjeva. Ove dekorativne biljke obezbediće spratovnost i raskošniji izgled Pećine. Uskoro počinje sređivanje zakorovljenih delova oko restorana “Promaja” i pešačkih staza. Ovim uređenjem želimo da svi delovi Pećine, kao svojevrsnog simbola našeg grada, budu dostupni šetačima.”-rekao je Čolić.
Pošumljavanje Parka “Pećina” nastavljeno je prema Sanacionom planu, odobrenom od Uprave za šume ministarstva poljoprivrede.
/redakcija/

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *