USKORO NOVI PROGRAM ZA ENERGETSKU SANACIJU KUĆA I STANOVA

Gradske vesti
Valjevo je jedno od 131 lokalne samouprave koje će dobiti subvencije za povećanje energetske efikasnosti od Ministarstva rudarstva i energetike, koje je u junu raspisalo javni poziv za sprovođenje ovog programa.
Na prethodna tri javna poziva za povećanje energetske efikasnosti u domaćinstvima subvencije je dobilo 20.000 građana a plan nadležnog ministarstva je da još 50.000 domaćinstava dobije subvencije.
Ukupna vrednost bespovratnih sredstava u ovoj godini iznosi 1,7 milijardi dinara. Ministarstvo rudarstva i energetike je obezbedilo 978,3 miliona dinara ili 55 odsto, a 813,8 miliona dinara jedinice lokalne samouprave ili 45 odsto.
Prema Rešenju nadležnog ministarstva Valjevo je dobilo 15 miliona dinara a Grad opredeljuje još 10 miliona, ukupno 25 miliona dinara  za energetske mere, kao što su zamena stolarije u domaćinstvu, izolacija krova i zidova, ugradnja efikasnih kotlova i solarnih panela. Ubrzo sledi javni poziv privrednim subjektima koji će izvoditi radove a tokom leta biće raspisani i prvi javni pozivi za građane.
Ovogodišnjim javnim pozivom predviđeni su povoljniji uslovi za gradove i opštine sa visokom zagađenošću vazduha. U ovu grupu spada 40 lokalnim samouprava, među kojima je i Valjevo.
Izvor:Va014.info

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *