“Uvek uz svog predsednika”: Velika podrška Vučiću nakon teških razgovora sa velikom petorkom sa Zapada

Visoki funkcioneri Srpske napredne stranke, gradski i opštinski odbori stranke, ali i mnogobrojni građani na društvenim mrežama delili su fotografije vukova i zastava Srbije i poruke

Predsedniku Srbije Aleksandru Vučiću nakon što je u petak, kako je i sam rekao, imao najteže razgovore po pitanju KiM s petorkom sa Zapada, izaslanicima SAD, EU, Italije, Francuske i Nemačke, tokom celog jučerašnjeg dana stizale su reči podrške.

Visoki funkcioneri Srpske napredne stranke, gradski i opštinski odbori stranke, ali i mnogobrojni građani na društvenim mrežama delili su fotografije vukova i zastava Srbije i poruke „Vukovi tvoji uvek su uz tebe“, “Uvek uz svog predsednika”…

Takvu objavu je među prvima postavio ministar odbrane Miloš Vučević. On je juče gostujući na jednoj televiziji govorio o razgovorima koje je imao predsednik sa teškašima sa Zapada, ističući da pred nama nisu nimalo laki dani, ali da ništa nismo „ni predali ni odustali“. Rekao je da Vučić trpi ogroman pritisak, ali da je odlučan da brani Srbiju.

On je rekao da je predsedniku predočeno šta može da se desi ako Srbija ne bude kooperativna i da su na sto stavljene političke i ekonomske negativne posledice.

– Ni to nije prijatno za građane Srbije. Veliki su izazovi pred nama. Ništa se lepo ne nudi, a očekuju se i teške odluke – rekao je Vučević.

On je istakao da je “jako važan konsenzus o ovom pitanju koje je pitanje svih pitanja” i da se “radi o sudbini države i građana”.

Ogroman je pritisak na državu, ali Srbija neće biti na kolenima, neće biti nikad poražena – poruka je ministra i odgovor na to kako je razumeo poruku predsednika Srbije nakon sastanka sa predstavnicima zemalja.

Odgovarajući na pitanje da li je na stolu bio ultimatum, Vučević je rekao da je predsednik to vrlo precizno definisao, da je dobio podatke i informacije šta može da se desi ako Srbija ne bude dovoljno kooperativna. Pojasnio je da su na sto, kako pretpostavlja, stavljene negativne političke i ekonomske konsekvence za Srbiju.

Vučević je na kraju podvukao da Vučić trpi ogroman pritisak, da je bio neraspoložen, ali odlučan da brani Srbiju.

– Veliko je to breme za svakog čoveka. Neke stvari se ne rešavaju vek, vek i po i onda vam neko dođe i kaže vi sada to treba da rešite – rekao je on.

Među onima koji su podržali Vučića je i potpredsednica Skupštine Sandra Božić, koja je imala poruku podrške za njega: „Predsedniče, Srbija je uz tebe“. I poslanica SNS Nevena Đurić takođe je pružila podršku šefu države. I ona je na Instagramu objavila poruku sa vukovima: „Predsedniče, vukovi tvoji uvek su uz tebe“. Isto je uradila gradonačelnica Niša Dragana Sotirovski, gradski menadžer Miroslav Čučković i brojni drugi funkcioneri.

Takođe, veliki broj građana predsedniku je uputio reči ohrabrenja. Neki su mu pisali da mogu samo da zamisle kolko mu je teško i molili ga da se ni u kom slučaju pod pritiscima ne povuče i pusti one koji mu pametuju da odlučuju jer ne smeju ni da zamisle šta bi u tom slučaju bilo sa Srbijom.

Poslanik SNS Vladimir Đukanović reagovao je na tekst objavljen juče na tajkunskom portalu Nova, u kom psiholog Žarko Korać objašnjava „zašto naprednjaci koriste simbol divlje i agresivne životinje, poput vuka, da prikažu svoju vernost Vučiću“.

– Koliko dotični ništa ne razume. Valjda je njegova želja da koristimo simbol miša, jer baš takva je bila politika čiji je on bio reprezent. Vuk nije agresivna životinja, već naprotiv, vuk je progonjena životinja koja se bori za sopstveni opstanak. Baš kao što to danas čini Srbija. Progonjena, šibana, ali ne da na sebe. Vuk je i mudra životinja, jer ume da sačeka svojih pet minuta za napad. Ujedno, vuk je i neustrašiv i slobodan i jedina divlja životinja koju je nemoguće pripitomiti. Dreseri u cirkusu pripitome lava, tigra, leoparda, ali vuka tamo nema. Nema ga jer ne dozvoljava da drugi upravljaju njegovom voljom i spreman je da se bori za svoju slobodu, žrtvujući sebe za svoj čopor. Za razliku od miševa, koji se i svoje senke plaše.

Izvor:https://objektiv.rs/vest/1347988/uvek-uz-svog-predsednika-velika-podrska-vucicu-nakon-teskih-razgovora-sa-velikom-petorkom-sa-zapada/

Total
0
Shares
Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Related Posts