VA-KULTURA

Gradske vesti
Do kraja sedmice u Valjevu biće priređeno više zanimljivih sadržaja u kulturi grada.
Duhovnu tribinu “Traganje za smislom” organizuje Crkvena opština Valjevo u Hramu Vaskrsenja Gospodnjeg u četvrtak, 29. juna s početkom u 19 sati. Gosti tribine su publicista Aleksandra Ninković Tašić i  Aleksandar Gajšek, novinar i autor serijala “Agape”.
KUD “Abrašević” Valjevo sa gostima iz KUD-a “Gračanica” iz Bostona predstaviće se publici sa najlepšim folklornim igrama i narodnim pesmama na velikoj sceni Centra za kulturu u četvrtak, 29. juna. Koncert počinje u 19 sati, a prodaja ulaznica je sat ranije.
Tradicionalna manifestacija “BOOK-a u Dvorištu”, koju organizuje Matična biblioteka Valjevo, počinje u petak, 30.juna i u planiranih šest večeri, ugostiće mnoge literati i poslenike u kulturi. Glavna tema ovogodišnjeg okupljanja je posvećena srpskom kulturnom identitetu van matice. Večeri u “Dvorištu” počinju od 20 sati.
Izložba slika Milića od Mačve biće otvorena u petak, 30.juna i Internacionalno studiju “Trnavac”. U postavci će biti deo slika iz Legata Milića od Mačve u Kruševcu. Otvaranje izložbe u “Trnavcu” je u 19 sati.
Prvi Divstok Fest, festival umetnosti, sporta i kulture,  biće organizovan na sportskom aerodromu u Divcima 30.juna i 1. i 2. jula. Organizatori su Aeroklub Valjevo, Udruženje muzičara Stari Grad i Mesna zajednica Divci. Na programu festivala su sportski sadržaji, predavanja, koncerti, izložbe slika, fotografije i proizvoda domaće radinosti.
/redakcija/

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *