VALJEVCI NA DVA FESTIVALA TURIZMA

Gradske vesti
Turistička organizacija Valjevo (TOV) predstaviće se na dva festivala turizma, u Trebinju i u Beogradu, koji se održavaju u istom terminu, od 19. do 21.maja. Po rečima Ane Marković, direktorke TOV, biće to prilika da Valjevo, uz atraktivne destinacije, predstavi i gastronomsku ponudu našeg kraja.
” Saradnja sa Turističkom organizacijom Trebinja razvija se od 2021. godine. Ovog puta učestvovaćemo na otvaranju Letnje turističke sezone u Trebinju kao i na “Herceg-festu” , koji okuplja veliki broj učesnika -promotera lokalnih gastronomskih specijaliteta. Iz iskustva znamo da je turistima veoma važna i ponuda hrane. Mi ćemo predstaviti duvan-čvarke, gibanicu i proizvode od maline, kupine i šljive po kojima smo nadaleko poznati. Učestvovaćemo i na Regionalnoj konferenciji o turizmu, jer nam je u interesu da Valjevo poseti što više turista iz regiona.”- najavila je Ana Marković.
U isto vreme, od 19.do 21. maja TOV će predstaviti svoju ponudu na devetom po redu “Beogradskom Manifestu” na Kalemegdanu. U pitanju je porodični festival manifestacija, destinacija i degustacije, koji okuplja veliki broj posetilaca uz muziku i više zabavnih programa za decu i odrasle.
” U lepom prostoru i ambijentu parka Kalemegdan predstavićemo letnju turističku ponudu Valjeva, naše festivale i manifestacije, kao što su Tešnjarske večeri, Dan maline, Dan kupine i druge letnje programe. “Beogradski Manifest” je veoma posećen festival turizma koji posebno privlači porodice sa decom zbog interesantnih sadržaja sa mnogo bazara, koji nude najukusnije  domaće proizvode.”-rekla je direktorka.
Cilj saradnje TOV sa turističkim organizacija drugih gradova u Srbiji i regionu je bolja promocija turizma  van lokalnih okvira. Po rečima Ane Marković saradnja sa turističkom organizacijom Banjaluke je već dala dobre rezultate.
/redakcija/

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *