Valjevska bolnica imaće 24 objekta i 662 parking mesta

Gradske vesti

Budući kompleks Opšte bolnice Valjevo će posle dogradnje i rekonstrukcije vredne 110 mil EUR činiti ukupno 24 objekta umesto sadašnjih 15, a ukupna površina pod objektima će se sa 14.000 m2 povećati na oko 18.000 m2.

To je navedeno u urbanističkom projektu koji je Ministarstvo građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture stavilo na javnu prezentaciju. Projekat je uradio Institut za arhitekturu i urbanizam Srbije, dok su za idejno rešenje bili zaduženi Set Šabac i BG Arh iz Beograda.
Prema projektu za kompleks u Pasterovoj 23, objekti Ruska bolnica, Neurologija i pedijatrija, Centar za rehabilitaciju, Hirurški blok, Tehnički blok i portirnica predviđeni su za rekonstrukciju, a neki će promeniti i namenu. Neurologija i pedijatrija se integrišu sa odeljenjima u novoj zgradi internističkog bloka, dok se u jednom od rekonstruisanih objekata odeljenja infektivno i dermatovenerologija.
Planira se izgradnja 10 novih objekata, od čega 5 u funkciji lečenja (uključujući i podzemnu toplu vezu), jedan objekat kuhinje i vešernice, 2 nove portirnice, 2 infrastrukturna objekta (trafostanica, PRP (priključno razvodno postrojenje) i rezervoar za vodu).
Novi objekti, Poliklinika, Dijagnostika i Internistički blok gradiće se na mestu postojećih koji se ruše. Ostali novi objekti, među kojima su i Psihijatrija i kuhinja sa vešernicom gradiće se na slobodnom prostoru parcele.

Kompleks će doboti i nova parking mesta, s obzirom da je potrebno ostvariti ukupno 662 parking mesta.

Predviđena je fazna izgradnja kompleksa, a vrednost posla je procenjena na 12,9 milijardi dinara, pez PDV-a (oko 110,3 mil EUR).
B. P.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *