VANDALIZAM U PARKU PEĆINA, I NE PRVI PUT

Gradske vesti
Demolirano dečje igralište u Parku Pećina u noćima prethodnog vikenda strašna je slika vandalizma grupe mladih ljudi, koji se noću okupljaju u parku sa, očigledno, jednom jedinom idejom zabave i provoda, da uništavaju zajedničku imovinu. Polomljen je parkovski mobilijar, klupe, kante za smeće, oglasne table iscrtane grafitima, iščupani su delovi trim-staze i razbacani po parku, čak ni drveće nije ostalo nepošteđeno. Oštećena je i drvena ograda oko košarakaškog terena. Razmere načinjene štete su ogromne, ali šteta naneta ugledu grada je nesaglediva, kaže za naš portal Branko Vuković, rukovodilac Odeljenja za građevinsko zemljište i infrastrukturu.
 
” Ovo nije prvi put da se u jutarnjim satima suočavamo sa posledicama obesnog ponašanja mladih, koji u večernjim satima i pod okriljem noći ispoljavaju svoj smisao za dobru zabavu, a to je rušenje i ruženje svega što oko sebe vide. U dečjem parku je mnogo toga urađeno zahvaljujući novcu građana Valjeva. Postavljena je nova lego-ograda, uređena je trim staza, postavljen nov mobilijar – sve je učinjeno da deci, šetačima i sportistima, koji tu treniraju bude prijatno. Nedavno smo imali slučaj i da je vatra paljena na podlozi košarkaškog terena i to smo odmah sanirali. Porazbijana su stakla na koševima. I ne događa se to samo na Pećini. Iščupana je vrteška na dečjem igralištuu MZ “Brđani” i bačena na trotoar. Oštećene su i dečje sprave kod restorana “Vidra”. Bezmalo je teško da se nabroje sve pričinjene štete na igralištima i u parkovima. Svaki put smo popravljali oštećenja, zamenjivali mobilijar, nadajući se da se to više neće ponoviti. I sa svakim novim oštećenjem koje osvane posle nečije “burne” noći, prinuđeni smo da sve ispočetka saniramo. Apelujem na građane, posebno na roditelje, da obrate pažnju na svoju decu omladinskog uzrasta, koja, verovatno, pod uticajem alkohola ili nekih drugih nedozvoljenih supstanci, provode noći van doma u rušilačkom besu. Odeljenje za građevinsko zemljište i infrastrukturu obratilo se Komunalnoj miliciji i MUP-U Valjevo.”- rekao je Branko Vuković.
Nezvanično, MUP će pojačati kontrolu sa većim brojem pozornika na neuralgičnim tačkama u gradu, posebno parkovima i dečjim igralištima.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *